Vérfagyasztó videó: egy óriási cápa kerülgette az ausztrál szörföst

cápa szörfös Új-Dél Wales
Vágólapra másolva!
Nem sokon múlott, hogy egy szörföst megtámadjon egy hatalmas cápa Ausztrália partjainál. A ragadozó azonban végül hirtelen meggondolta magát, elképzelhető, hogy a felvételeket készítő drón hangja riasztotta el a ragadozót.
Vágólapra másolva!

Veszélyesen megközelített egy fehér cápa egy profi szörföst az ausztráliai Új-Dél-Walesben található Ballina egyik strandján - írja a The Guardian.

Matt Wilkinsont az esetet rögzítő drón kezelője figyelmeztette.

A felvételen látható, ahogy a ragadozó feltűnik a szörfös körül, miközben ő éppen a deszkán fekve evez. A cápa hátulról közelíti meg Mattet, és láthatóan célba veszi a férfi lábát, majd hirtelen irányt változtat és eltűnik a mélyben.

A drón riaszthatta el

A szörfös azt mondta, hogy halotta a csobbanást maga mögött, de nem látott semmit. A hátborzongató jelenetet látva a drón kezelője közelebb ereszkedett, és a szerkezeten lévő hangszórókon keresztül figyelmeztette a szörföst, hogy egy cápa van a közelében, hagyja el a vizet.

Az esetet követően a strandot egész napra lezárták.

Új-Dél-Wales több strandján üzemeltetnek hasonló drónokat az iskolai szünidő alatt, ezek figyelmeztetik a strandolókat az esetleges veszélyekre, például a cápák felbukkanására.

A cikk szerint az nem világos, hogy a cápa miért változtatott hirtelen irányt, hátrahagyva a szörföst, a drónt kezelő operátor szerint azonban elképzelhető, hogy a szerkezet hangja riasztotta el a ragadozót.