Románia
ÉLŐ
Ukrajna

A sürgősségi betegellátást teszik még hatékonyabbá

gyerek alvajáró Lonesome Single 1 Individuality Individual By oneself By myself One plush Soft toy Soft toys Plushes comfort toy Comfort toys Nite Nocturnal Nightime Night time Darkness human Humans person People Persons Children Childlike Childish ps
A mellkas-szívó nélkülözhetetlen eszköz a sürgősségi és intenzív osztályos ellátásban
Vágólapra másolva!
Sürgősségi szakemberek alkották azt az új társasjátékot, ami APAktiviti néven augusztus elsején lát napvilágot, az Akut Pécs Alapítvány kiadásában – tájékoztatta szerkesztőségünket a PTE. A játékot 2021-ben, sportolás közben álmodta meg Deák András Sándor, a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszéke Sürgősségi Betegellátó Osztályának ápolásszakmai igazgatóhelyettese, miközben azt találgatta, hogy a sürgősségi szakdolgozói oktatásra milyen alternatíva létezhet a megszokott tantermi mellett.
Vágólapra másolva!

Az ötletet felkarolta dr. Kanizsai Péter László tanszékvezető, aki szakmailag lektorálta is. Az egyetem tájékoztatása szerint az APAktiviti elnevezés az Akut Pécs Alapítvány rövidítése és a társasjáték módszere nyomán született.

Létrehozásának alapvető célja: a sürgősségi betegellátás során alkalmazandó eljárások alapjainak elméleti, gyakorlati elsajátítása játékos formában.

Elsőrendűen azoknak ajánlják, akik a sürgősségi betegellátásban dolgoznak, illetve ezt tanulják, ám a játékot azok is élvezhetik, akik nem az egészségügyben tevékenykednek. A társasjáték kérdéskártyákat is tartalmaz, melyek a játék nélkül is segítik az ismeretek elsajátítását.

Fontos eszköz lehet a sürgősségi ellátásban Forrás: BSIP via AFP/MAY / BSIP/May

– mondta a szabályrendszerről Deák András Sándor. – Ha ez egy körön belül nem teljesül, úgy a játékosnak a célba érés helyett el kell kezdenie egy újabb kört, míg az összes részt nem teljesítette.

Hozzátette: jelenleg sem itthon, sem külföldön nem találni hasonló, kifejezetten a sürgősségi betegellátásra, az SBO felépítésére fókuszáló társast.

Bíznak abban, hogy ezzel a játékos, szórakoztató eszközzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyre több okos „sürgésze" legyen az országnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről