Nevetséges struccnak öltözött az egyik állatkerti gondozó

strucc
A thaiföldi Chiang Mai állatkert kiképző gyakorlatokat tartott a „vadállat-gazdálkodási tervéhez”, amelynek során egy ember struccnak öltözött
Vágólapra másolva!
A kötelességük teljesítése során az emberek számos álruhát öltenek magukra, de nem mindenki a bűnüldözést választja, mint például Batman. A közelmúltban egy férfi nyolcméteres struccnak öltözött be Thaiföldön, hogy megrendezzenek egy szökési kísérletet a Chiang Mai Állatkert „vadállat-kezelési tervének" keretében.
Vágólapra másolva!

Az nem számít újdonságnak, hogy az emberek szívesen öltöznek állatnak. A japán Ehime-ben található Tobe Állatkert 2019-ben egy úgynevezett „oroszlánszökés" gyakorlatot tartott, amikor az egyik dolgozójuk egy kevésbé meggyőző oroszlánruhában próbált meg elmenekülni, miközben kollégái megkísérelték elfogni és bezárni.

Az azonban vitatható, hogy a mostani, újabb „struccszökési" kísérlet túlmutat-e egy jelmezbáli próbán,

írja az IFLScience online tudományos portál. Az állatkert Facebook-oldalán megosztott fotókon egy ember látható fehér arcfestékkel, kalapból készített struccfejjel és hordószerű body-val.

A „strucc" egy úgynevezett kiképző gyakorlaton vett részt, amelynek célja az állatkerti személyzet felkészítése arra az esetre, ha egy nap tényleg kiszabadulna egy ilyen állat.

A három méter magas és a 140 kilogrammot is elérő strucc ugyanis olyan erőt képvisel, amellyel bizony számolni kell egy állatkertben.

A thaiföldi Chiang Mai állatkert kiképző gyakorlatokat tartott a „vadállat-gazdálkodási tervéhez”, amelynek során egy ember struccnak öltözött Forrás: Chiang Mai Zoo Facebook oldala

Ha ezeket az óriási madarakat megzavarják, akár 72,5 kilométeres óránkénti félelmetes sebességet is elérhetik és erős lábaikkal elmenekülnek. Ha sarokba szorítják őket, fegyverként használhatják őket: karmos lábujjaikkal rugdossák és fel is hasíthatják a vélt vagy valós ellenséget.

Míg általában a kazuárokat tartják a világ legveszélyesebb madarának, a struccok a valóságban nagyobbak és nehezebbek.

A vadonban akár az oroszlánokkal és az emberekkel is szembeszállhatnak. A strucc jelmezbe bújt Johnny Cash korábban állítólag majdnem meghalt egy strucc támadása után, amivel a napi sétája közben találkozott.

Az állat megrúgta a férfit, miután az egy bottal próbált meg védekezni és csak egy vastag övnek köszönhetően kerülte el a kibelezést.

Az állatkerti munkás most egy mondhatni szép külsejű struccot készített, de nem igazán tudták felhasználni a feladathoz, hiszen kollégái gyorsan „befogták", akik végül egy halászháló segítségével kerítették be a „szökevényt".