Ez lehetett Hasfelmetsző Jack valódi arca? Hátborzongató tárgyra bukkantak

Hasfelmetsző Jack
Vágólapra másolva!
Szakértők egy csoportja nemrégiben egy olyan sétapálcára bukkant, amely feltehetően az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack ügyének egyik gyanúsítottját ábrázolja - írja az IFL Science.
Vágólapra másolva!

Hasfelmetsző Jack 1888-ban legalább öt prostituáltat ölt meg, az áldozatok száma azonban ennél is nagyobb lehet. Az áldozatok torkát átvágták, nem egy esetben a belső szerveiket is eltávolították, testüket pedig megcsonkították. Az elkövetés módja alapján a nyomozók azt gyanították, hogy a gyilkos kiválóan bánik a pengékkel és szikékkel, így valószínűleg sebész, hentes vagy borbély lehetett.

Az elmúlt 130 év során több tucatnyi gyanúsított neve merült fel, többükről arckép is készült. A brit Rendőrtiszti Főiskola szerint nemrégiben az egyik legfőbb gyanúsított portréját fedezhették fel a nyomozás vezetésével megbízott főfelügyelő, Frederick Abberline sétabotjának végén.

A sétapálca Forrás: College of Policing

A bot 2015-ben tűnt el, miután bezárták az azt kiállító Bramshill Police Staff College-ot. A különleges tárgy a Rendőrtiszti Főiskola két munkatársának köszönhetően került ismét elő, akik a raktárba került gyűjteményről készítettek listát.

Bár a hátborzongató faragvány valószínűleg nem fogja eldönteni a Hasfelmetsző Jack kilétéről szóló vitát, a levéltárosok szerint egy érdekes relikvia London történetének egyik legsötétebb fejezetéből.

A sétapálca végén látható arckép Forrás: College of Policing

Antony Cash, a College of Policing munkatársa szerint Hasfelmetsző Jack ügye jelentős szerepet játszott a modern rendőri munka és igazságügyi orvostan megszületésében, mert a nyomozás során olyan, korábban nem alkalmazott módszerekkel kísérleteztek, mint a bűnügyi helyszín épségének megőrzése, a profilalkotás és a fényképezés.