Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Megölték az igazi oroszlánkirályt

Vágólapra másolva!
Elpusztult a borostyánszín szeméről és aranyló, dús sörényéről ismert tanzániai "oroszlánkirály" a Serengeti Nemzeti Parkban egy területvédő harcban - ismertette csütörtökön Catherine Mbene, a tanzániai nemzeti parkokért felelős hatóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

A 12 éves Bob Juniort fiatalabb riválisai tépték szét.

- mondta.

Bob Juniort gyakran emlegették a Serengeti királyaként, dús sörényéről jól felismerhető volt a turisták és a túravezetők számára. Sörényét apjától, Bobtól örökölte, aki nevét a rasztafrizurás Bob Marley jamaicai reggae-zenészről kapta.

Mbene szerint Bob Junior természetes körülmények között pusztult el. Mint mondta, a nemzeti parkokért felelős hatóság nem avatkozik bele a természetbe, így az idősödő oroszlánt sem telepítették át rezervátumba vagy másik védett területre. A Cats for Africa nevű természetvédelmi szervezet szerint a vadon élő oroszlánok 18 évig is élhetnek.

A Tanzánia északi részén található Serengeti Nemzeti Parkban hivatalos becslések szerint 3000-3500 oroszlán élhet. Az állomány azonban veszélyeztetett, mivel az emberek egyre inkább behatolnak vadász- és vándorlási területeikre. 2020-ban a hatóságok 36 oroszlánt telepítettek ki a Serengetiből, miután a nagymacskák emberekre és jószágokra támadtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről