Aranysakál kölyköket mentettek a vadászok

aranysakál
A kunszentmártoni kölykök azonnal megkapják a veszettség elleni vakcinákat és más oltásokat
Vágólapra másolva!
Aranysakál kölykök kerültek Kunszentmártonból a Hortobágyi Madárpark -Madárkórházhoz, írja a szervezet közösségi oldalán. Az alomra egy felszín feletti vacokban bukkantak rá a vadászok.
Vágólapra másolva!

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye déli részén, Kunszentmártonban találta meg május elején találta meg a tíz kölyökből álló aranysakál almot a Körös Vadásztársaság egyik munkatársa. És bár az állat egész évben lőhető, ám a jóérzésű kunszentmártoni vadász értesítette a hivatásos vadászokat.

A kölyköket már nem hagyták magára, mert úgy gondolták, hogy a vizsla szaga és a vadász miatt kétséges, hogy a visszatérő anyaállat életben hagyja-e a kölyköket vagy egyáltalán tovább neveli-e azokat.

A kunszentmártoni kölykök azonnal megkapják a veszettség elleni vakcinákat és más oltásokat Forrás: AgroJager News

Felvették a kapcsolatot Dr. Déri Jánossal, a Hortobágyi Madárkórház igazgatójával, aki vállalta, hogy Hortobágyon felnevelik a kölyköket. Most a nap 24 órájában, állandó felügyelettel nevelik a kicsiket, amelyek a kezdeti időszakban állandó gondoskodást igényelnek.

– írja közösségi oldalán a kórház. – Ők bizony nem kutyusok... Pár napos aranysakál kölykök, méghozzá rögtön egy egész alom.

Ahogy arra a madárkórház is rámutatott, az aranysakál igen óvatos és gondoskodó, amikor a kicsinyeiről van szó.

A kölykök jelenleg folyamatos táplálást igényelnek. Ahogy arra rámutattak, amíg nem képesek az önálló táplálkozásra és meg nem erősödnek, addig a kórház védencei maradnak.

Azt ígérik, ha eljön az idő, akkor valamely vadasparkban fogják elhelyezni őket, ahol biztonságos, ugyanakkor számukra megfelelő, természetes közegben élhetnek teljes életet.