Repülő csészealj szállt egy iskola fölé, öt vadászgép próbálta földre kényszeríteni

ufó, ufo, földönkívüli
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A megfigyelő léggömböktől kezdve a fémgömbökig, az elmúlt hetekben úgy tűnik, hogy bizarr tárgyak hullanak le az égből mindenfelé. A tudósok a legtöbb ilyen esetre képesek racionális magyarázatot adni, például azt, hogy a múlt hónapban Hawaii felett megjelent kék spirál valójában csak egy SpaceX-indítás volt.
Vágólapra másolva!

Néhány égi jelenségre azonban a mai napig nincs logikus magyarázat, például arra a látszólagos "repülő csészealjra", amely 1966-ban egy ausztráliai iskola felett repült el. Az 1954-ben Olaszországban egy tojás alakú űrhajóból a helyi futballszurkolók fejére hulló ezüstös fehér pókháló szintén rejtély maradt.

A MailOnline közelebbről megvizsgálta a négy legfurcsább azonosítatlan repülő tárgy vagy ufoészlelést, amelyekre még mindig nincs magyarázat.

1. Az ausztráliai "repülő csészealj"

1966. április 6-án, délelőtt 11 óra körül az ausztráliai Melbourne-ben található Westall High School több mint 300 diákja és tanára szemtanúja volt egy "repülő csészealj" lebegésének a terület felett.

A westalli ufoészlelésről készült állítólagos fénykép Forrás: Photo12 via AFP/Photo12/Ann Ronan Picture Library/Ann Ronan Picture Library

A gyerekek és a személyzet állítólag egy "kerek, púpos, lapos talapzatú tárgyat láttak, amely felett könnyű repülőgépeknek tűnő tárgyak keringtek".

A leírás szerint szürke vagy ezüstszürke színű volt, de az akkori beszámolók szerint nem tudni, hogy az UFO magasan vagy alacsonyan jelent meg az égen, és azt sem, hogy mennyi ideig látták az iskolában tartózkodók. Az is zavaros volt, hogy csak egy UFO volt-e, vagy több, mivel egyesek három csészealjszerű tárgyat láttak.

Egy korabeli újságjelentés szerint több gyerek, aki látta a repülő csészealjat, "összeesett és rosszul lett az ijedtségtől".

Ausztrália északi részén található reklámtábla az ufoészlelésekről Forrás: Hemis via AFP/Hughes Herve

'Láttam egy űrhajót. Egy mechanikus, intelligensen irányított tárgyat, amely felettem lebegett" - mondta Andrew Greenwood úr - aki akkoriban természettudományok tanára volt - a 7NEWS Spotlight dokumentumfilmjében 2021-ben.

A 20 perces találkozás során a szemtanúk szerint öt repülőgép érkezett és vette körül a tárgyat, úgy tűnt, hogy megpróbálják leszállásra kényszeríteni, mielőtt az elrepült.

2. Piros és zöld fények az Egyesült Királyságban

1980 decemberében megmagyarázhatatlan vörös és zöld fények észleléséről számoltak be az Egyesült Királyságban, a suffolki Rendlesham Forest közelében állomásozó amerikai légierő személyzete.

Ezek három különböző éjszakán történtek, közvetlenül az újév előtt. A beszámolók szerint a fények az égen repültek és az erdőbe ereszkedtek le. Steve Longero, az amerikai légierő tisztje 2016 decemberében 36 éves hallgatását törte meg, és elárulta, hogy ő is látott piros és zöld fluoreszkáló fényeket a fák lombkoronái felett lebegni.

Az eset azután vált az Egyesült Királyságban izgalom tárgyává, hogy egy csapat katona a Rendlesham Forestbe ment, hogy megvizsgálja a rejtélyes fényeket, és azzal a meggyőződéssel jöttek ki, hogy egy idegen űrhajót láttak.

Bár nem lehet bizonyítani, 2018-ban egy állítólagos Special Air Service (SAS) forrás azt állította, hogy a földönkívüliek észlelése átverés volt. Azt mondták, hogy az SAS bosszút akart állni az amerikai légierőn, amiért elfogtak egy osztagot, és brutális kihallgatásnak vetették alá őket.

A brit védelmi minisztérium szerint a látszólagos UFO-kat valószínűleg egy sor éjszakai fény okozta.

3. Phoenixi fények az USA-ban

Az 1997. március 13-án éjszaka történt phoenixi fények (Phoenix Lights) eset óta viszonylag gyakoriak az UFO-észlelések Arizonában. A szemtanúk öt fényt láttak vagy alakzatban repülni, vagy álló helyzetben, vagy egy mozgó V alakú repülőgép részeként.

Eredeti újságcikk a phoenixi ufóról Forrás: Worldpress

A fényeket több ezer ember jelentette este fél nyolc és este fél tizenegy között. Az észlelések mintegy 300 mérföldes körzetből érkeztek, a nevadai határtól Phoenixen át Tucson határáig.

Akkor a hadsereg azt mondta, hogy egy rutinszerű jelzőrakéta-gyakorlat része volt, de sokan úgy vélték, hogy többről van szó.

A mai napig ez a legnagyobb tömeges ufoészlelés az USA-ban.

4. Ezüstfehér háló Olaszországban

1954. október 27-én egy ufo okozott felfordulást az olaszországi Firenzében, a Fiorentina és a Pistoiese közötti futballmérkőzésen.

Közvetlenül a félidő után több ezer szurkoló kezdett az ég felé mutogatni, ami arra késztette a játékosokat, hogy állítsák le a mérkőzést a Stadio Artemi Franchiban.

Bár a beszámolók eltérőek, az általános vélekedés szerint egy kerek űrhajó mozgott a pálya felett, amely ezüstös csillámot vagy hálószerű szálakat szórt le, miközben elhaladt a pálya felett.

Illusztráció Forrás: Photononstop via AFP

Ardico Magnini labdarúgó úgy írta le, hogy "olyan volt, mint egy lassan mozgó tojás", míg egy másik néző egy szivarhoz hasonlította az alakját.

Az ufo nyomának mintáit a Firenzei Egyetemen elemezték, és megállapították, hogy bórból, szilíciumból, kalciumból és magnéziumból készültek.

Ez megcáfolta azt az elméletet, miszerint vándorló pókok hálójáról van szó, mivel azok nem tartalmazzák ezeket az elemeket. A jelenség mai napig rejtély.