Magánparkból megszökött meg hétfőn egy nőstényoroszlán Dél-Koreában, és a hatóságok végül kénytelenek voltak agyonlőni.

Nem világos, hogy miért nem altatólövedékkel ártalmatlanították

A helyi rendőrséget hétfő reggel 7 óra után értesítették, hogy a Szöultól több mint 200 kilométerre délkeletre fekvő Korjong megyei magán állatparkból megszökött egy oroszlán. Egy órával később, a farmhoz közeli erdőben sikerült felfedezni, majd lelőni a ragadozót. A környék lakosságát korábban szöveges üzenetben figyelmeztették a hatóságok a veszélyre.

Nőstényoroszlánok ( a kép illusztráció)Forrás: Elter Tamás

A turisztikai célú állatpark tulajdonosa elmondta, hogy miután a reggeli etetéskor felfedezték, hogy az oroszlánketrec hátsó ajtaja nyitva volt, és a nagymacska eltűnt, azonnal értesítették a rendőrséget.

Az állatot több mint 150 ember, rendőrök, tűzoltók és vadászok keresték.

A vadászok beszámolója szerint amikor rátaláltak, nem próbált elmenekülni. A hatóságok indoklása szerint azért döntöttek a lelövése mellett, mert félő volt, hogy megszökhet előlük, és a közeli lakott terület felé indulhat.

Tulajdonosa szerint szelíd és békésen viselkedő állat volt, amely megszokta az embereket

A főleg szarvasmarhákkal foglalkozó farm tavaly február óta fogadhatott látogatókat, de oroszlántartásra nem kapott engedélyt.

A hatóságok szerint illegálisan nevelték fel az állatot.

Egy helyi illetékes elmondta, hogy még a környék lakói sem tudták, hogy titokban oroszlánt gondoznak a farmon.

Nőstényoroszlán a kölykeivel ( a kép illusztráció)Forrás: Cameron Spencer/Getty Images

A farm tulajdonosa azt állította, hogy ő már az oroszlánnal együtt vette meg a létesítményt, kapcsolatba is lépett a környezetvédelmi hatóságokkal és egy állatkerttel, hogy átadja a vadállatot, de elutasították. A tulajdonos elmondta, hogy a farm előző gazdája 20 éve szerezte az oroszlánt, és kölyökkorától nevelte. Mint hozzátette, elég szelíd volt ahhoz, hogy akár meg is tudja simogatni a fejét.