Így látogatna meg a NASA egy veszélyes kisbolygót - film

Vágólapra másolva!
Hosszú robotkar vesz mintát egy kisbolygóból, miközben az űrhajósok köldökzsinór végén lebegve vizsgálják az égitest felszínét. Látványos filmet készítettek a NASA tervezett emberes kisbolygó-expedíciójáról.
Vágólapra másolva!

Az újabb emberes holdraszállás helyett egy kisbolygó meglátogatása a következő fontos cél a NASA számára. A tervezett expedíció megvalósítása szintén nehéz, és várhatóan sok hasznos fejlesztés születik majd menet közben. A munka előkészítése céljából például már egy víz alatti gyakorlóbázist is létesítenek Florida partjainál.

Film a tervezett emberes kisbolygó-expedícióról (NASA)

A mellékelt rövidfilm néhány részletét mutatja be a tervezett emberes kisbolygórandevúnak. Fontos különbség az emberes Hold- és Mars-expedícióhoz képest, hogy itt a leszállás igen egyszerű - sőt a felszíni vizsgálatokhoz nincs is feltétlen szükség rá. Egy apró kisbolygó gravitációs tere ugyanis annyira gyenge, hogy az űreszköz manőverezéséhez egyébként is használt hajtóművek elegendőek a megközelítéshez és az eltávolodáshoz. A kisbolygó vonzásával alig kell számolni, ami a munka kivitelezését meg is nehezíti, és speciális megoldásokat kíván.