Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Donovaly - és egyáltalán a szlovák síközpontok mindegyike - a közelségük mellett árszínvonalukkal tűnnek ki a többi nagy sínemzet közül, mind a szállások, mind pedig a síbérletek árát tekintve egyaránt. A völgyet átszelő út két oldalán mindenki találhat a kedvének és pénztárcájának megfelelő szálláshelyet.

A település központjához és a fahídhoz közel található a Vesel ifjúsági szálló, ami elsősorban diákcsoportok részére ideális. A Nova Hola lift alsó állomásánál, közvetlenül a pályáknál várja vendégeit a Zornicka panzió, amely elsősorban kisebb baráti társaságok, családok számára tökéletes szálláshely. Utóbbi helyen étterem, bár, szauna, fitness-terem és squash szolgálja a kikapcsolódást. Ha pedig valaki hajlandó kicsit többet is, akkor választhatja a kétcsillagos Hotel Donovalyt, amit az elmúlt szezonban teljesen felújítottak, vagy az elegánsabb Sport Hotelt is.

Donovalyban az osztrák, vagy olasz sípályákhoz mérten, még mindig jóval kevesebbe kerülnek a síbérletek, noha a pályák állapota az utóbbi években sokat javult. Egy felnőtt napijegy 640 koronába, a kétnapos bérletért 1170, a 6 naposért 3190 koronát kell fizetni normál időszakban (szilveszterkor magasabb az ár). A gyerekeknek a napijegy 450, a kétnapos bérlet 820, a 6 napos pedig 2240 koronába kerül.

Pályák hossza: 10 km

Pályák magassága: 915-1142m

Pályák összetétele: 2 piros, 11 kék

Liftek: 1 hibrid, 1 ülő, 14 húzólift, 1 bébilift

Sífutópályák hossza: 40 km