Kigyulladt egy Wizz Air gép Bukarestben

Vágólapra másolva!
Füstöt észleltek a Wizz Air fapados légitársaság egyik gépének hajtóművében a bukaresti repülőtéren szerda reggel a felszállás előtt. A gépen 76 utas tartózkodott, de senki sem sérült meg. Hasonló esetek gyakorinak mondhatók. A megibásodás okát jelenleg is vizsgálják.
Vágólapra másolva!

A román fővárosból Budapestre tartó Airbus 320-as repülőgép egyik hajtóműve hibásodott meg az indulás előtt. A füst észlelése után a repülőgép 76 utasát, köztük egy kisgyermeket, valamint a hatfős személyzetet normális rendben leszállították a gépről. A balesetben senki sem sérült meg, s a repülőtér forgalma is zavartalan maradt.

A repülőgép már a felszálláshoz készülődött, amikor a pilóták füstöt észleltek az egyik hajtóműben. Az előírásoknak megfelelően leállították a sérült hajtóművet és egy motorral a parkolóhelyhez vezették a gépet - mondta az [origo]-nak Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs igazgatója.

Az utasokért várhatóan egy másik Wizz Air gép megy majd, amely a tervek szerint szerda délután 17.40-kor száll majd fel Bukarestből. A meghibásodás okát jelenleg is vizsgálják a légitársaság szakemberei.

Legutóbb 2006 február 9-én ért magyar utasszállító repülőgépet szerencsés kimenetelű baleset. Akkor a Malév MA462-es járata 45 utassal és 5 fős személyzettel a fedélzetén leszállás után túlcsúszott a pristinai repülőtér jeges kifutópályáján. Személyi sérülés itt sem történt.