Colosseum-jegyet az internetről

Vágólapra másolva!
A világ hét új csodája közé sorolt római Colosseumba bejutni szándékozó turisták mostantól interneten is válthatnak jegyet, hogy elkerüljék a sorbanállást - közölték illetékesek.
Vágólapra másolva!

Az online jegyvásárlás lehetővé teszi, hogy az illető olyan csoportban kapjon helyet, amelynek idegenvezetője az általa kedvelt nyelven beszél. A turisták így juthatnak be az első évszázadban épült arénába, megtekinthetik az ott látható kiállítást és felmehetnek a közeli Palatinus dombra, a római császárok luxus lakóhelyére.

A 12,50 dollárba kerülő online belépőjegyet külön erre a célra megnyílt pénztárban kell átvenni - közölte Manuela Collelli, a pénztárt működtető Pierreci társaság munkatársa. Néhány napon belül a honlap lehetővé teszi a vásárolt jegyek kinyomtatását is, hogy a turisták azzal egyenesen a Colosseum bejáratához mehessenek.

A római Colosseumot Kr. u. 80-ban Titus császár avatta fel száz napon át tartó ünnepi rendezvények közepette. Az ötvenezer férőhelyes arénában, amely befolyással volt a modern stadionok tervezésére is, gladiátorok ezrei vívtak egymással élet-halál harcot és a hagyomány szerint keresztényeket hajtottak az oroszlánok elé.

Az emlékművet július 7-én sorolták a világ hét új csodája közé a világ minden részéből feladott mintegy százmillió internetes szavazattal. A Colosseum-jegyek a http://www.pierreci.it vagy a http://www.ticketclic.it címen válthatók meg.