Belehalt a hullámvasutazásba

Vágólapra másolva!
Egy 44 éves férfi életét vesztette a floridai Disney World szórakoztató park egyik hullámvasútján. A hullámvasút a Himalája lejtőit szimulálja.
Vágólapra másolva!

A férfit a száguldás után eszméletlen állapotban emelték ki a hullámvasút kocsijából, de a helyszíni sikeres újraélesztés ellenére a kórházba szállítás után meghalt - írja a Msnbc Travel.

A floridai hatóságok most azt vizsgálják, hogy a férfi már a hullámvasutazás előtt kritikus állapotban volt, vagy az átélt izgalmak vezettek halálához. A nyomozók megállapították, hogy a Walt Disney World szórakoztatóparkban működő Everest Expedíció fantázianevű hullámvasútja az előírásoknak megfelelően működött, ennek ellenére az üzemeltetők egy napra lezárták a látványosságot.

Az "Everest Expedíciót" 2006-ban adták át a nagyközönségnek és a vasút legijesztőbb része egy 24 méter magas meredek szakasz. A keddi baleset előtt, 1989 óta 15 ember vesztett életét floridai és kaliforniai Disney-parkokban, közülük néhány már a hullámvasutazás előtt is súlyos állapotban volt.