Ferihegy csábítja a légitársaságokat

Vágólapra másolva!
Kedvezményekkel próbálja ösztönözni a légitársaságokat a Budapest Airport, az újonnan rögzített leszállási, parkolási, zajvédelmi és utaskiszolgálási díjakkal. Az új tarifacsomag egy három éves ösztönző rendszert is tartalmaz, mely jelentős kedvezményekkel támogatja a légitársaságokat abban, hogy új járatokat indítsanak, illetve növeljék már létező járataik sűrűségét.
Vágólapra másolva!

Ha egy légitársaság úgy határoz, hogy egy új célállomással növeli a Ferihegyről elérhető városok listáját, akkor egy éven keresztül egyáltalán nem kell leszállási díjat fizetnie, a második évben pedig ötven százalékos kedvezményben részesül. A harmadik évben - amikor a szolgáltatás már ismertté vált az utasok körében - a leszállási díj háromnegyedét kell fizetnie.

A hosszú távú járatok bővítését még erőteljesebben ösztönzi a BA. Az első évben teljes leszállási díjmentességet, a második évben hetvenöt, míg a harmadikban ötven százalékos kedvezményben részesülnek a tengerentúli vagy interkontinentális járatok nyitó légitársaságok.

Tovább nőttek a járatsűrítésre vonatkozó leszállási-díj engedmények is, hiszen az első évben huszonöt helyett ötven százalékos kedvezményre jogosultak azok a társaságok, amelyek vállalják, hogy növelik már működő járataik számát Budapest és valamely másik város között.

Ha egy légitársaság heti négy alkalommal indít új járatot valamelyik európai városba Boeing 737-800-as géppel, akkor a hároméves ösztönző rendszerben közel 70 millió forintot takaríthat meg. Amennyiben a társaság hetente négy alkalommal Ázsiába létesít útvonalat Boeing 767-300-as géppel, akkor ez az összeg már nagyjából 165 millió forint is lehet.