Vágólapra másolva!
A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) együttműködésében megkezdődött a "Tájékozottan Budapesten" című információs kiadvány előkészítése, amely várhatóan június végére készül el magyar, angol, német, olasz és francia nyelveken.
Vágólapra másolva!

A BTH Kht. a rendőrséggel közösen évente adja ki a figyelemfelkeltő leporellót, amelynek célja, hogy a belföldi és külföldi turistákat praktikus és hasznos tanácsokkal segítse budapesti tartózkodásuk idején.

A fővárosi turisztikai hivatal közlése szerint a 210 ezer példányban készülő kiadvány naprakészen és részletesen bemutatja a budapesti tömegközlekedés sajátosságait, a valutaváltással, vendéglátóhelyekkel és a taxikkal kapcsolatos lényeges tudnivalókat, a parkolási szabályokat, valamint tartalmazza az alapvető segélyhívó és egyéb rendőrségi telefonszámokat. A kiadványban megtalálhatók továbbá a budapesti Tourinform irodák és információs számok listája is.

Az idén új fejezettel is bővül az információs brosúra; külön részben ismertetik azt, hogy hogyan lehet bejutni a repülőtérről a városközpontba.

A kiadvány júliustól megtalálható lesz minden budapesti Tourinform irodában, a legnagyobb turisztikai csomópontokon, a nagyobb beutaztató irodákban, a kereskedelmi szálláshelyeken. A terjesztésben a járőrök és kapitányságok közreműködésével maga a Budapesti Rendőr-főkapitányság is részt vesz.