Tengerentúli járatokat indíthat a Ryanair

Vágólapra másolva!
A vezető európai fapados légitársaság, a Ryanair tengerentúli járatok indítását tervezi Nagy-Britanniából és Írországból. A legolcsóbb jegyek adók és illetékek nélkül 10 euróba kerülnek majd.
Vágólapra másolva!

Az ír légitársaság a tervek szerint London Stansted-ről és Dublinből közlekedtetne járatokat Ne Yorkba, Floridába, Los Angeles-be, San Franciscóba és Bostonba - mondta Brian O'Leary cégvezető a brit News of the Worldnek adott interjújában. A légitársaság szóvivője egyelőre nem erősített meg az információt.

A Ryanair tengerentúli járatain a turistaosztályra akár már 10 euróért is lehet jegyet váltani adók és illetékek nélkül, a business class-jegyek viszont drágák lesznek. Mindig van 10-15 százalék, akik hajlandóak sokat fizetni a kényelmesebb ülésekért - mondta a lapnak O'Leary.

A cég hétfőn jelentette be, hogy a szeptemberrel végződött pénzügyi félévben 77 százalékkal esett a profitja, a társaság ráadásul az elmúlt hónapban bezárta a valenciai bázisát, amellyel heti 70 járat szűnt meg. A cég átmenetileg budapesti működését is szünetelteti.