Tévé helyett távcső - nyílik a régió első lodge-szállója

Vágólapra másolva!
Egy elhagyott kavicsbánya helyén épült meg a régió első lodge típusú szállodája közel a Fertő-tóhoz. Természetközeli élményeket és tévé helyett távcsövet kínál a négycsillagos komplexum.
Vágólapra másolva!

Mi az a lodge?

A lodge típusú szálláshelyek jellemzője, hogy a világ minden részén rendkívüli természeti értékekkel és szépséggel megáldott környezetben találhatók. Az utazók szerint egy lodge sokkal többet nyújt egy átlagos szállodánál, még akkor is, ha az 5 csillagos vagy 5+ kategóriás.

Forrás: [origo]

Ezek a szálláshelyek a kalandorok és a természetbarátok kedvencei, főleg azért, mert érintetlen, sok esetben vad vidékeken helyezkednek el, ugyanakkor mindig biztonságos menedéket nyújtanak. A felszereltség speciális igényekhez igazodik, a berendezés pedig mellőzi a steril hangulatú "egyenágyneműs" hotelekben megszokott kellékeket.

Azok a turisták, akik amúgy is sokat költenek profi túrafelszerelésre, bakancsra, tájolóra, GPS-re, azoknak igényük van az olyan szálláshelyre, ahol a napi sármennyiséget nemcsak egyszerűen lemoshatják magukról, de átszellemülhetnek, és hatalmas kandallók mellett beszélhetik meg az aznap átélt kalandokat. Ilyenformán tehát a lodge típusú szálláshely egyfajta életmódhoz és életstílushoz igazodik.

A világ 10 legjobb lodge szállója egytől-egyig vadregényes környezetben, sokszor világhírű nemzeti parkok területén találhatók, legyen az sivatagi luxussátor, vagy hegyvidéki gerendaház. A különböző helyszínek ellenére valamennyit összeköti a természettel való tökéletes összhang.

A régió első lodge szállója a Fertő-tónál

A St. Martins Termálfürdő és Lodge Közép-Európa első ilyen jellegű szállója, a burgenlandi Frauenkirchenben, (magyarul: Boldogasszony) az UNESCO világörökséghez tartozó Fertő-tó partján, Magyarország közvetlen közelében, Budapesttől kétórányi autóútra épült és novembertől várja vendégeit.

Forrás: [origo]

Ami a lodge küllemét illeti nem egy tipikus kanadai luxus gerendaház, vagy kirándulóknak szánt 5 csillagos menedékház, hanem sokkal inkább hasonlít egy fényűző karibi hotelhez, bár lehet, hogy csak a maketten a türkizre színezett mesterséges tavak látványa olyan megtévesztő, vagy a szálló túlságosan egzotikus névválasztása.

A tervezést és kivitelezést mindenestre Ausztria legnagyobb tapasztalattal bíró fürdőépítő cége, a VAMED, valamint a Burgenlandi Gazdasági Szolgáltatási Rt (WiBAG) kapta meg, melyek a Fertőzug tizenhárom településével karöltve valósították meg a nagyszabású projektet. Az építkezés szerencsére a lehető legkisebb terheléssel járt a környező védett területek számára. A korábbi kavicsbánya helyén hátramaradt gödröket ugyanis visszaadták a természetnek és tavat alakítottak ki belőlük.

Tévé helyett távcső

Novembertől tehát határon innen és túl, gyönyörködhetünk a Hanság szépségében, de akár egy napra is átruccanhatunk a túloldalra.

Az egy napra érkező vendégek használhatják az exkluzív élményfürdőt, és ami külön jó, hogy a tervezők egy akusztikailag lezárt gyermekrészleget hoztak létre fedett és szabadtéri gyermekmedencével, és egy 90 méter hosszú csúszdával. A gyerekzsivaj tehát senkit nem fog zavarni.

Forrás: [origo]

A szobában található televízió igény szerint távcsőre cserélhető, amellyel nagyszerűen megfigyelhető a Fertő Hanság Nemzeti Parkban gazdag madárállománya. A vendégeknek emellett megvan a kényeztető wellness napot követően, a parkban tett felfedezőtúrán megismerkedjenek a környék egyedülálló növény- és állatvilágával. Érdemes figyelni a Fertő-Hanság Nemzeti Park túraajánlatait és az utazás egybekötni valami hazai és színvonalas programmal.