A Balaton nem lesz a világ 7 csodája között

Vágólapra másolva!
A világ 7 természeti csodájáról szóló szavazás az elődöntőbe érkezett. Bár magyar érdekeltségű hely nem került be, így is gyönyörű tájakra voksolhatunk. A 2011-ig tartó szavazás 28 elődöntését mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

Miután megválasztottuk a világ 7 új épített csodáját, most a természeti csodákról is szavazhatunk. A több száz induló közül 28 jutott tovább, sajnos sem a Duna, sem a Balaton nem került be az elődöntőbe. Európából is mindössze néhánynak sikerült.

A végső szavazásból még két kör van hátra, az elődöntő után bennmaradt 21-re egészen 2011-ig lehet szavazni a New7wonders oldalon. Az alábbiakban, néhány sorban bemutatjuk a megmaradt versenyzőket.

Amazónia, Dél Amerika

Forrás: AFP

Amazónia legnagyobb részét az Amazonas esőerdő teszi ki, melynek 5 millió négyzetkilométeres, területén 9 ország osztozkodik. A határokat nem tisztelő rengeteg, a világ összes esőerdeinek a felét teszi ki. Bár állatvilága rendkívül gazdag, az őserdő irtása miatt veszélyben van. Amazónia nem létezhetne az Amazonas nélkül, ami a legnagyobb vízhozamú folyó a világon. Érdekesség, hogy egyetlen híd sem keresztezi útját a forrástól egészen az Atlanti-óceánig.

Angel vízesés, Dél-Amerika

Forrás: AFP

A bolíviai, venezuelai és brazil határon lévő Angell falls a legmagasabb vízesés a földkerekségen. A Niagara vízesésnek is kisebbségi komplexusa lehet, a nála húszszor magasabb Angel vízesés mellett. A zuhatag teljes magassága 1002 méter.