Rövidebb ideig nyaralnak idén az osztrákok

Vágólapra másolva!
A válság ellenére is elutazik nyaralni az osztrákok többsége, de a tavalyinál rövidebb időre - mutatta ki egy közvélemény-kutatás hétfőn ismertetett eredménye.
Vágólapra másolva!

A Wiener Städtische biztosító ezer ügyfele vett részt a június második felében készült kutatásban. A válaszok alapján tízből nyolcan terveznek az idén nyaralást, de csak egy hetet töltenek az üdülőhelyeken. Tavaly átlagosan két hétre utaztak el az osztrákok.

A tavalyinál 9 százalékkal kevesebben választanak maguknak külföldi úti célt, ennek megfelelően többen utaznak autóval a nyaralásra, és kevesebben repülővel.

Az osztrák nyaralók nagy többsége, 88 százalékuk biztosra megy, és általában három hónappal előre foglal szállást. Az úgynevezett last minute akciókkal csak a nyaralók 10 százaléka él a biztosító felmérése szerint.

A külföldi üdülést választók 29 százaléka kötött csak utazási biztosítást. Közülük minden második közvetlenül valamelyik biztosítótársasághoz fordult, 23 százalék utazási irodán keresztül gondoskodott biztosításáról, 24 százalék a bankkártyájához társuló biztosítási szolgáltatást választotta.