Decembertől Törökországba is repül a Wizz Air

Vágólapra másolva!
A Wizz Air magyarországi utasainak száma 17 százalékkal 1,1 millióra nőtt az augusztus elsejét megelőző 12 hónapban. A légitársaság decembertől új járatokat indít Törökországba.
Vágólapra másolva!

A magyarországi diszkontpiacon augusztusban 55 százalékos részesedéssel rendelkezett a Wizz Air, míg a második legnagyobb fapados légitársaság, az EasyJet 17,3 százalékot tudhat magáénak - mondta Abrán György, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a Wizz Air sajtótájékoztatóján. Az elmúlt egy évben a légitársaság utasforgalma elérte a 8,2 milliót, 2010-re pedig 9,8 millió utast várnak.

A vezérigazgató-helyettes bejelentette, hogy a Wizz Air 2010. december 17-től a törökországi Isztambulba, 2011 nyarától pedig Antalyába is repül Budapestről. Ezek lesznek a magyar fővárosból az első Európai Unión kívüli célállomások.

A kereskedelmi vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy jövőre is kétszámjegyű növekedést vár a Wizz Air a magyar piacon, és várhatóan tovább bővül a budapesti bázison lévő négy Airbus A320-as repülőgéptípusból álló flotta is. A légitársaság teljes flottája jelenleg 34 Airbus A320-asból áll, amellyel 21 országba, 194 útvonalon repül.