Hétezerért Bakonybél, 15 ezerért Bulgária - nyaralások utószezonban

Vágólapra másolva!
Nálunk vége a nyárnak, de Európa üdülőhelyein még javában tart a szezon. Az utolsó pillanatban utószezoni árakon tölthetünk el néhány napot például Bulgáriában, az olasz tengerparton, vagy a görög szigeteken, de a Balatont, vagy Szilvásváradot is érdemes beiktatni. 
Vágólapra másolva!

Ma már a múlté a várnai tengerparton a strand tőszomszédságában lévő teherkikötő rozsdás hajóiból csöpögő és a nap végén a strandolók fürdőruhájáról szinte eltávolíthatatlan dízelolaj, ahogy a lepattant szállodai szobák és az ehetetlen reggelik is már csak az idősebb nyaralóvendégek emlékeiben élnek. Bulgária az egyik legfelkapottabb nyaralóhelynek számít, évről évre újabb színvonalas szállodák épülnek, a bolgár tengerpart ma már felveszi a versenyt bármelyik spanyolországi, vagy olasz üdülőhellyel. Az árak szerencsére még mindig elmaradnak a nyugat-európaiaktól, így az utószezonban néhány ezer forintért már találhatunk szállást egy hétre.

Bulgária még mindig a legolcsóbb

Forrás: [origo]
Homokos partszakasz Burgaszban

A Quaestor utószezoni akciós ajánlatai között például szeptember 12-i indulással 14 700 forintért tölthetünk el egy hetet Burgaszban a 2+ csillagos Hotel Sunny Gardenben, amely az üdülőövezet központjában, a strandtól 500 méterre található. Az utazás ugyan egyénileg van, de ha egy négyfős társaság indul útnak autóval a ViaMichelin számításai szerint irányonként 150 euróból kijön az útiköltség. Ha repülővel mennénk, a Wizz Air burgaszi járatára 20 980 forintba kerül egy jegy csomagok és egyéb díjak nélkül.

Forrás: [origo]
Larnaca tengerpartja

Szintén a Questornál 69 900 forintba kerül egy egyhetes repülős utazás a ciprusi Larnacába, de ehhez gyorsan kell dönteni, ugyanis az utazás augusztus 28-án, szombaton indul. Az ár alapár, amin felül még 30 ezer forintos reptéri illetéket és 5 ezer forintos transzferdíjat is kell fizetni. A szállás a 2 csillagos Mariandy hotelben van és az árban a félpanziós ellátás díja is szerepel. A nemrégiben teljesen felújított családias hangulatú és vendégszerető harmincszobás szálloda, Larnaca üdülőövezetében a tengerparttól kétszáz méterre fekszik. A szállodától sétatávolságra elérhető az üdülőövezet központja, ahol éjszakai szórakozóhelyek, éttermek, bárok, üzletek találhatók. Larnaca városközpontja hét kilométerre van.

Jesolo fillérekért

Forrás: Wikimedia Commons
Lido di Jesolo

Az olcsóbb utószezoni ajánlatok közé tartoznak az Észak-Olaszország ismert üdülőhelyeire induló utazások. A festőinek ugyan nem nevezhető, de mindenképpen népszerű Lido di Jesolóban például szeptember 12-i indulással a Marcello apartmanházban egy ötfős apartman egy teljes hétre 36 900 forintba kerül öt főre ellátás nélkül. A házban parkoló és strandszervíz is van, a földszinten pedig diszkó üzemel. A bérleti díjon felül apartmanonként 200 eurós kauciót, 50 eurós takarítási díjat kell fizetni és a választható ágyneműhuzatért és a babaágyért is külön díjat kérnek. A nyaralóhely Budapestről 684 kilométerre van, ami nagyjából 7 óra alatt teljesíthető. Az útiköltség irányonként 95 euró, tehát egy négyfős társaság esetén az úti- és a szállásköltség 25 -27 ezer forint között van árfolyamtól függően.

Görög szigetek 50-60 ezerért

Olcsó és akciós utószezoni nyaralásokat találhatunk a Neckermannhoz tartozó Lastminute.hu oldalon is. Itt érdemes naponta figyelni az akciókat, mert külön rovatban ajánlják a napi legolcsóbb lehetőségeket a foglaltságnak megfelelően, valamint külön repülőjegyeket is vásárolhatunk. Augusztus 30-i indulással 55 ezer forintos alapáron utazhatunk a görögországi Kos szigetére, ahol a háromcsillagos Costa Angela Beach hotelben tölthetünk el egy hetet. Az árban reggelis ellátás szerepel és a repülőjegy is benne foglaltatik, igaz a 49 800 forintos repülőtéri illetéket ezen felül kell megfizetni. Az oldalon egyébként a biztosításokat is lefoglalhatjuk az utazáshoz.

Forrás: [origo]
Korfu, Acharavi

Ugyanezen az oldalon, kicsit magasabb áron, 59 900 forintért találtunk korfui utazást szeptember 18-i indulással a sziget Acharavi nevű településén található Bostonia Village apartmanházba. Ezért az árért a repülős utazáson kívül az ellátás nélküli szállást kapjuk meg és itt is külön kell megfizetni a repülőtéri illetéket, ami ebben az esetben 49 800 forint.

Indián nyár a Balatonon

Az utolsó augusztusi hétvégén, vagy szeptember legelején az időjárás még engedi, hogy a Balatonon töltsünk el néhány napot. Az Útisugó.hu ajánlatai között böngészve a siófoki Hotel Panorámát ajánljuk. A négycsillagos tóparti szállodában október végéig 39 900 forintért tölthetünk el három éjszakát kétágyas szobákban. A csomaghoz büféreggeli és svédasztalos vacsora tartozik, valamint a szálloda wellness-részlegének és szaunaparkjának díjmentes használata.

Forrás: [origo]

Az oldalon külön menüpontban gyűjtötték össze az őszi időszakra szóló akciós ajánlatokat. Ezek között találhatunk szilvásváradi fogadót 22 900 forintért négy éjszakára, négycsillagos zalakarosi termálhotelt 13 500 forintos éjszakai árért, vagy 7 ezer forintért háromcsillagos szállodát a festői szépségű és fekvésű Bakonybélben.