Az utazók 76 százaléka az interneten tervezi utazásást

Vágólapra másolva!
A nyaralásra készülők háromnegyede online tervezi meg az utazásait - derül ki az NRC piackutató által április elején készített reprezentatív online kutatásból.
Vágólapra másolva!

A felmérés szerint a válaszadók 76 százaléka tervezi meg utazását az interneten. Legtöbbjük, 78 százalékuk a helyszínt választja ki és leginkább az árakról tájékozódik a világhálón.

Az utazás iránt érdeklődők 55 százaléka kereső oldalakon kezdi az információszerzést, de népszerűek a szállásajánlatokat gyűjtő portálok is, ezeken a felhasználók 47 százaléka fordul meg. A válaszadóknak mindössze 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szállodák weboldalán kezdi a keresést.

Az online utazástervezés során a legfontosabb tartalom a szállást bemutató fotók, amelyeket az internetezők 87 százaléka nézeget szívesen. A válaszadók 79 százaléka tartja fontosnak az akciókról, csomagajánlatokról szóló tartalmakat, 56 százalékuk pedig a programajánlatok iránt is érdeklődik.

Az online szállásajánlatok elfogadásánál a válaszadók 92 százalékánál az ár, 61 százalékánál a csomagajánlatok és 57 százalékánál az elérhető szolgáltatások voltak az elsődlegesek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!