Tényleg felépülhet az ókori kalandpark Rómában

Vágólapra másolva!
Új lendületet vett a Rómába tervezett Disneyland-szerű park kivitelezése, amely interaktív módon mutatná be, hogy milyen is volt az élet az ókori Rómában. A város új akváriuma pedig már a nyáron megnyitja kapuit.
Vágólapra másolva!

A 800 millió dolláros ókori kalandpark terve a hírek szerint felkeltette a katari emír érdeklődését, és a szervezők remélik, néhány héten belül eldől, hogy pontosan hol fog felépülni a gigantikus témapark. 240 hektáros területen húznák fel a létesítményt, amelyhez öt szálloda is tartozna. Reményeik szerint a park évi öt millió külföldi és három millió olasz látogatót fog vonzani Rómába. Sőt, egy illetékes az jósolja, hogy a parknak köszönhetően az eddiginél több időt töltenének majd el Rómában a kalandvágyó turisták.

Forrás: [origo]

És hogy milyen látványosságokkal szórakoztatnák a látogatókat? A tervek szerint körbe lehet majd sétálni a Forum Romanumot, lesznek harci szekér versenyek a Circus Maximusban és ki lehetne próbálni a Római Birodalom egyik híres közfürdőjét, a Caracallát is. De lesznek gladiátorviadalok és látványos csatajelenetek is.

A park megépítésének ötlete 2008-ban merült fel először, de nem sok minden történt azóta. Ha most tényleg sikerül befektetőket találni, akkor öt éven belül felépülhet a látványosság, ami a Daily Mail szerint egy új turizmusfejlesztési projekt részét képezi. Ennek célja, hogy újszerűen fogják össze Róma antik kincseit és vallási emlékhelyeit, és közben nyisson a város a modern szórakoztató és kulturális látványosságok irányába is.

Ennek szellemében idén júniusban fogják átadni Európa egyik legnagyobb akváriumát Rómában, a Sea Life Expót. A világ összes tengeréből érkeznek majd halak az összesen 1 millió liter vízzel feltöltött 30 óriás medencébe. A tengeri csikótól a cápáig mintegy száz különböző faj 5000 példánya lesz látható az akváriumban, amit a modern városnegyedben (EUR) található mesterséges tó alá építettek. Érdekessége, hogy még robot halak is fognak úszkálni az akváriumban.

Róma polgármestere, Gianni Alemanno korábban úgy nyilatkozott: az akvárium kiváló példája annak, hogy Rómába nem csak az ókori emlékművek miatt érdemes ellátogatni. "2011-ben minden korábbinál több turista érkezett Rómába, és az akváriummal újabb turistacsalogató látványossággal bővül a város. A célunk az, hogy több turista látogasson hozzánk, mint Londonba vagy Párizsba."