A wellness húzta a szállodaipart tavaly

Vágólapra másolva!
Tavaly összességében visszaesett a szálláshelyek forgalma, de a négycsillagos, illetve a wellness-szállodákban még így is sokan szállnak meg.
Vágólapra másolva!

Decemberben folytatódott a vendégforgalom kedvező trendje, az elmúlt évben a forgalom háromnegyedét képviselő szállodák vendégforgalma - augusztus kivételével - minden hónapban élénkült, ebben a négycsillagos, illetve a wellness-szállodák szerepe volt meghatározó.

Összességében 2011-ben - a lanyhuló belföldi kereslet következtében - a kereskedelmi szálláshelyek enyhe visszaesést regisztráltak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Tavaly decemberben 20,3 százalékkal több külföldi 20,9 százalékkal több vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban. A belföldi vendégek száma 2,6, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 4,5 százalékkal nőtt.

2011. egészét tekintve a külföldi vendégek száma 6,0 százalékkal a vendégéjszakák száma 3,2 százalékkal nőtt, a belföldi vendégek száma 2,4, az eltöltött vendégéjszakák száma 4,3 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 46,5 százalékos volt, ezen belül az ötcsillagosok 63,5, a négycsillagosok 53,5 százalékos foglaltságot értek el.