Péntektől a boroké a főszerep Balatonlellén

Villányi borfesztivál, bor, balaton, fesztivál, kóstolás
Vágólapra másolva!
Pénteken kezdődik és tíz napon át tart az idén huszadik alkalommal megrendezett Balatonlellei Borhét Fesztivál, amely finom helyi borokkal, ínyenc ételekkel, kulturális programokkal és borkirálynő választással várja a látogatókat.    
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Balázs Attila

A "Villáműző" Szent Donátnak, a dunántúli szőlőtermelők védőszentjének tiszteletére rendezett lellei fesztiválon a borvidék neves szőlőtermelői kínálják és versenyeztetik boraikat. A gasztroturisztikai rendezvény azonban nem csak a borkedvelőknek szól, a programokat úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon kedvére valót- tájékoztatta Szűcs László, a rendező Balatonlellei Hegyközség elnöke az MTI-t.

A fesztivál helyszínén, a vasútállomás mögötti Móló sétányon többnyire 18 óra után kezdődnek a programok, egyebek közt táncegyüttesek, fúvósok előadásaival, koncertekkel, táncházakkal. A fellépők között lesz a Hot Jazz Band, az autentikus ír népzenét megszólaltató Firkin, és a füredi Anna-bálok állandó közreműködője, a Debreceni Valcer Táncstúdió.

A rendezvény ideje alatt folyamatos borkóstolókkal, gulyás- és grillételek nagy választékával, valamint népművészeti kirakodóvásárral várják az érdeklődőket. A borhét részeként augusztus 8-án délelőtt Országos Szőlészeti-Borászati Konferenciát rendeznek a helyi általános iskolában. A tíz napig tartó fesztivált augusztus 12-én borkirálynő-választással, a borhét borának csapra verésével és tűzijátékkal zárják.