Budapest egy újabb lista élén

életszínvonal, élhetőbb város lett Budapest, Hiába a befagyasztás, nőnek az állami bérek
Vágólapra másolva!
A legvendégszeretőbb városnak tartják egy hétvégi kiruccanásra "a kelet-európai ikont".
Vágólapra másolva!

A magyar főváros a külföldiek szemében egyre népszerűbb. Sorra érkeznek erre bizonyítékok a különböző felmérésekből, most a Daily Mail közölt egyet. A Housetrip.com online szállásközvetítő 130 ezer olyan értékelést összesített, amelyet az oldalára látogató felhasználók adtak. A cég felmérésében Budapest a legnépszerűbb azok körében, akik egy rövid, hétvégi kirándulásra mennek.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A cég elégedett ügyfeleitől a magyar főváros kapta a legtöbb ötcsillagos értékelést, maga mögé utasítva Lisszabont, Amszterdamot és Rómát. Budapest első helyen végzett azon a listán is, amely a legvendégszeretőbb városokat sorolta fel a 12 főnél nagyobb, baráti csoportok számára, és második azon, amely a 6–12 fős társaságok részesítenek előnyben (itt Barcelona az első).

A Daily Mail ennek kapcsán röviden bemutatja a magyar főváros nevezetességeit, a Budai Várnegyedet, a Lánchidat, a Gellért gyógyfürdőt és a Memento Parkot. A Parlamentet ábrázoló kép aláírásában egyenesen kelet-európai ikonnak nevezeti Budapestet.

Budapest több lista élén is szerepelt a közelmúltban. A Triptomatic utazástervező oldal a legvonzóbb nyári célpontnak találta, a brit Post Office Travel Money pedig a magyar fővárost tartotta a legolcsóbbnak egy karácsonyi vásárlátogatásra. Az amerikai Condé Nast Traveler olvasói szerint ugyanakkor Budapest Firenzével holtversenyben a második legjobb város a világon.