Budapestre is repül az UP

egy repülőgép száll fel a londoni Gatwick reptérről
Vágólapra másolva!
Az El Al izraeli légitársaság fapados leánycége 69 dollártól kínál egyirányú jegyeket.
Vágólapra másolva!

Bár az Európai Unió és Izrael által aláírt Nyitott Égbolt megállapodást csak fokozatosan vezetik be 2018-ig, az El Al – több hagyományos légitársaság példáját követve - diszkont légitársaságot indít, hogy felvegye a versenyt az Izraelbe már most is szállító külföldi fapadosokkal. Az UP március 30-tól öt európai célpontra, köztük Budapestre repül majd – írja a Jerusalem Post.

A társaság heti 11 járatot indít majd Tel-Avivból Berlibe, Prágába, Kijevbe és a magyar fővárosba, valamint heti 6 járatot a ciprusi Larnakába. Budapestre 69 dollártól (15 200 forint) kínál egy irányba jegyeket.

A fapados cégekhez hasonlóan az UP külön díjat szed majd az extra szolgáltatásokért. Helyet választani 10 dollárért lehet, a „plus class" osztályra pedig 80 dollárral többet kérnek. Egy 23 kilogrammos csomag feladása 20 dollárba kerül, ha azt az online foglaláskor kérik, a fedélzetre pedig egy 6 kilogrammos kézipoggyászt lehet felvinni.

A Malév csődje után a Wizz Air tavaly kapta meg a repülési jogot a Budapest-Tel-Aviv járat üzemeltetésére. 2014. január végi időpontra 11 ezer forintért is találtunk jegyeket náluk egy irányba, az UP bevezető ára tehát ennél némileg magasabb (bár a poggyászszabályzat és -díjak eltérőek. A verseny ugyanakkor nyomás alatt tarthatja a Wizz Airt is.