Európában is lehet majd kütyüzni a repülőn

kindle, ipad, olvasás a repülőn, illusztráció
Vágólapra másolva!
Amerikában már most sem kell kikapcsolni teljesen az okostelefont fel- és leszálláskor, valamint a repülőgép gurulásakor.
Vágólapra másolva!

Az Európai Repülésbiztonsági Hivatal (EASA) november végéig teszi közzé azokat az irányelveket, amelyek a repülés minden fázisára lehetővé teszik az elektronikus eszközök használatát az utasok számára – áll a szervezet közleményében. Ennek megfelelően fel- és leszálláskor is használni lehet majd az okostelefonokat, táblagépeket, e-olvasókat és mp3-lejátszókat, ha azok repülő üzemmódban vannak. Ez jelenleg tilos. A nagyobb elektronikus eszközöket, mint például a laptopokat, el kell tenni a repülőgép gurulásakor, valamint fel- és leszálláskor.

Az új szabályozás minden európai légitársaság számára lehetővé teszi, hogy – saját mérlegelése alapján – enyhítsen a mostani szigorú előírásokon. Hosszabb távon az EASA megvizsgálja annak a lehetőségét is, hogy az utasok a fedélzetről telefonálhassanak. A hivatal ugyanakkor megerősítette, hogy a biztonságot továbbra is prioritásként kezeli, a személyzet biztonsági tájékoztatóját például minden utasnak meg kell hallgatnia.

Az Egyesült Államokban november 1-jétől már nem kell kikapcsolniuk az utasoknak a személyes elektronikus eszközeiket az erre engedélyt kapott légitársaságok gépein. Erről bővebben itt olvashat.