Evakuálták a Lutoni repülőteret

Vágólapra másolva!
Gyanús csomagot találtak az utasbiztonsági zónában.
Vágólapra másolva!

Kiürítették a London-Lutoni repülőteret, miután egy gyanús csomagot találtak az utasbiztonsági zónában. Budapestről a Wizz Air és az EasyJet is indít járatokat a lutoni légikikötőbe.

A repülőtér honlapján azt írták, hogy az utasok és a dolgozók biztonságának érdekében döntöttek a terminál evakuálásáról. Minden, a lutoni nemzetközi repülőtérre érkező járatot felfüggesztettek, a létesítményt a közúti forgalom elől is lezárták. A csomagról és tulajdonosáról egyelőre nem érkezett bővebb információ.

A Londontól 35 kilométerre északra fekvő Lutonra érkeznek járatok Budapestről is. A Wizz Air diszkont-légitársaság és az EasyJet brit fapados társaság is indít járatokat a magyar fővárosból a Lutoni reptérre, amely egyike a Londont kiszolgáló öt nemzetközi légikikötőnek. A Lutoni a szigetország ötödik legnagyobb forgalmú repülőtere, a tavalyi évben 9,7 millió utast fogadott.

A brit kormány nemrégiben emelte a második legmagasabb szintre a terrorkészültségi szintet. David Cameron miniszterelnök szerint az intézkedést az indokolja, hogy Nagy-Britannia nemzetbiztonságára nézve közvetlen fenyegetést jelent az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása.