Gyújtogatás miatt kényszerleszállás

Etihad Airways
Vágólapra másolva!
Több vécéből is füst gomolygott az Etihad légitársaság fedélzetén, a légiutas-kísérők végül őrt álltak.
Vágólapra másolva!

Az Etihad Airways Boeing 777-300ER gépe az ausztráliai Melbourne-ből az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, Abu-Dzabiba tartott, amikor két mosdóban is füstöt jelzett a riasztó. Az egyik utas szerint a füst nagy volt, és az egész repülőt elöntötte - írja a CNN. A pilóták kényszerleszállást hajtottak végre Indonzéia fővárosában, Dzsakartában.

Miután a repülőtéren átvizsgálták a gépet, az utasokat és a csomagokat, és elszedték mindenkitől a gyufákat és öngyújtókat, a repülő folytatta útját Abu-Dzabiba. Arról nem érkezett jelentés, hogy Dzsakartában leszállítottak volna valakit a gépről.

A szigorú ellenőrzés ellenére azonban két órával az érkezés előtt ismét füst keletkezett az egyik mosdóban. A légiutas-kísérők ekkor abbahagyták a szokásos tevékenységüket, és onnantól őrt álltak a vécék előtt, és megfigyelték az oda belépő utasokat.

Az Etihad gépe végül négy óra késéssel érkezett az Emírségek fővárosába, ahol 12 utast tartottak vizsgálat alatt a biztonsági hatóságok. Letartóztatás még nem történt – írja a Guardian.