Mi van, ha tényleg lemarad a gyerek a repülőről?

talált tárgyak, repülőtér
Vágólapra másolva!
A McAllister család a Chicagóból Párizsba tartó gépen vette észre, hogy öt gyerekük közül az egyik hiányzik. A nyolcéves Kevint otthon felejtették, így a kisfiú egyedül töltötte a karácsonyi ünnepeket. Illetve a betörőkkel. Tudják, ez minden idők egyik legsikeresebb vígjátéka, a Reszkessetek betörők! sztorija, de néha a valóság is produkál hasonló történeteket. Rengeteg holmit hagyunk a repülőn, és néha tényleg otthon felejtjük a gyereket. Vagy az utazási irodában.
Vágólapra másolva!

Úgy látszik, a repülés szórakozottá teszi az embert. Csak a British Airways légitársaságnál évente harmincezer talált tárgy gyűlik össze, ennyi holmit felejtünk a repülőn. A gépen hagyott tárgyak toplistáját a tabletek, okostelefonok, órák, kabátok és ékszerek vezetik. De találtak már lábprotézist, üvegszemet, sőt fél pár cipőt is a British Airways kiürült járatain. Csak remélni tudjuk, hogy ezek a tárgyak nem egyetlen utashoz tartoztak.

De nemcsak a gépeken maradnak utánunk holmik, a repülőterek is valóságos aranybányát jelentenek.

Egy amerikai reptéren például egy komplett lovagi öltözetet hagyott hátra egy utas,

ráadásul soha nem is jelentkezett érte. A furcsa elfelejtett tárgy azóta is az alabamai talált tárgyak osztályán dekkol, kitüntetett helyen.

Lovagi páncélt is hagytak már a reptéren (a kép illusztráció) Forrás: Flick/Erik Drost

Talán ennél is furcsább holmit találtak egy másik amerikai reptéren: egy katonai repülő rakétavezérlő-rendszerét. Szerencsére hamar visszakerült jogos tulajdonosához, az Egyesült Államok honvédelmi minisztériumához.

A babát az utazási irodában felejtették

És végül térjünk vissza Kevinhez. Egy hamburgi házaspár szó szerint az utolsó pillanatban vásárolt jegyet egy útra a reptéri utazási irodában. Megkérték a barátságos ügyintéző hölgyet, hadd hagyják nála az alvó kisbabájukat (hogy mi volt a baba valódi neve, nem derült ki), amíg hazaszaladnak, és becsomagolnak az útra. Nem is volt a kicsivel semmi gond, békésen végigaludta az időt a repülő indulásáig. Csakhogy a szülők nem jöttek érte.

Volt, aki tényleg elfelejtette magával vinni a gyerekét a gépre Forrás: Flickr/Barn Images

Becsekkoltak, majd felszálltak a gyerekük nélkül.

Az ügyintéző hölgynek nagy nehezen sikerült kapcsolatba lépnie a pilótával, aki értesítette a házaspárt. Leszállni már csak a célállomáson volt lehetőségük, úgyhogy annyit tudtak tenni, hogy megadták a nagymama számát az utazási irodában dolgozó hölgynek. Mire a nagyi megérkezett, a baba már keservesen sírt. Nyilván nem azért, mert lemaradt egy izgalmas utazásról.