Ennél feketébb pálya nincs Ausztriában

síelés ausztria
Vágólapra másolva!
Igazi legenda. Meredekebb, mint egy síugrósánc. Tapasztalatlan síelők ne is próbálkozzanak vele, mert aki egyszer itt elindul, bármi történjék is, nem fog tudni megállni. A zillertali sírégió egyik büszkesége, Ausztria legmeredekebb sípályája. A 78 százalékos lejtő az adrenalinfüggők Mekkája. Már a neve is félelmetes: Harakiri.
Vágólapra másolva!

Hát igen, a síelés is lehet extrém sport. A japán rituális öngyilkosságról elnevezett osztrák sípályán sajnos történt már néhány halálos baleset. Csak tapasztalt, felkészült síelőknek ajánlják a lesiklást a közel

másfél kilométeres, 78 százalékos, tökéletesen karbantartott lejtőn.

Ez utóbbi, mármint a karbantartás sem egyszerű itt, csak speciális gépekkel és rendkívül koncentrált odafigyeléssel végezhető el.

Mielőtt a Harakirinek nekivágnánk, érdemes a 12-es pályán, a Devils runon gyakorolni. Aki ezen biztonságosan tud lesiklani, megpróbálkozhat a legmeredekebbel is.

A Zillertal 3000 elnevezésű sírégió tulajdonképpen több terepet foglal magában. Legnagyobb, egybefüggő síterületeit Eggalm, Rastkogel, Penken és Horberg lejtőin találjuk. Majdnem kétszáz kilométernyi sípályarendszer tartozik hozzá 179 modern felvonóval, 630 méteres magasságtól egészen 3250 méterig.

A legmeredekebb, karbantartott osztrák sípálya Forrás: wikipédia/Zefram

A Harakiri pályát a Penkenen találjuk. A Knorren-csúcsról indul, a hatüléses Knorren-lift alatt húzódik. 2001 óta nagykabinos lift is működik (150-er Tux), amelyben 150 utas fér el, és amely négy-öt perc alatt repíti fel a síelőket 1700 méterről 2400 méteres magasságba.