Ön be merne szállni a halálketrecbe?

Crocosaurus Cove
Australian cricketer Nathan Bracken (L-without top) and fielding coach Mike Young (L-obscured) dive in the 'Cage of Death' for an up-close experience with 80-year-old crocodile 'Chopper' (R) at Crocosaurus Cove in Darwin on August 31, 2008. The Australian team were relaxing in preparation for their second one-day international against Bangladesh on September 3. AFP PHOTO / Greg WOOD / AFP PHOTO / GREG WOOD
Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Darwinban találtak egy piaci rést: olyan attrakciót hoztak létre, amely kifejezetten az adrenalinvadászokat célozza. A Crocosaurus Cove hüllőpark azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy egy áttetsző üvegketrecben (cage of death, azaz halálketrec) lemerülhetünk egy jól megtermett krokodil mellé a medencébe, és negyed órán keresztül élvezhetjük az óriáshüllő társaságát.
Vágólapra másolva!

A 15 perces adrenalinlöket fejenként cirka 35000 forintba kerül, de kétségtelenül életre szóló élmény. Merülés előtt természetesen alapos tájékoztatást kapunk a biztonsági előírásokról, majd bemászunk az üvegketrecbe, amelyet lassan leengednek a krokodilkifutóba.

Forrás: AFP/Greg Wood

Ahogy a videón is láthatjuk, az állat néha egészen közel úszik az üveg mögött leselkedő emberekhez, és időnként nem hagy kétséget afelől, mit tenne velük, ha képes lenne széttörni az üvegfalat.

Forrás: AFP/Antoine Lorgnier

Az attrakció része az is, hogya merülés során egy fényképész megörökíti a nagy találkozást. A nagy élmény után más ausztrál hüllőkkel is megismerkedhetünk, és végignézhetjük, hogy etetik a vakmerő krokodilgondozók a gigászi állatokat.