Turistát ölt a hajtóműszél

2017.07.13. 14:02

Belehalt sérüléseibe az az új-zélandi nő, akit a Szent Márton-sziget híres repülőterénél egy repülő hajtóművének szele elfújt.

A Szent Márton-sziget (franciául: Saint-Martin, hollandul: Saint Maarten) egy karib-tengeri sziget, amelyen Franciaország és Hollandia osztozik. A holland oldalon lévő Princess Juliana repülőtér az egyik legkülönlegesebb az egész világon.

A leszállópálya mindössze 2349 méter hosszú, és szinte közvetlenül a tengerparton kezdődik. A pálya előtt van egy strand, a Maho Beach, amelyet mindössze egy út választ el a repülőtértől. Így amikor egy nagy utasszállító érkezik, a strandolók néhány méter magasságban láthatják a repülő hasát.

A turisták másik kedvenc időtöltése, hogy amikor egy nagy gép indulásra készül, és felpörgeti a hajtóművét, a kerítést fogva beállnak a szélbe. Ennek a veszélyes voltára táblák figyelmeztetik a látogatókat, ám általában ezt figyelmen kívül hagyják a különleges élmény reményében.

A figyelmezető tábla Maho BeachenForrás: Flickr/Takashi Ota

Egy ilyen indulást itt nézhet meg.

Az 57 éves új-zélandi nő ezt az élményt szerette volna kipróbálni, ám a Boeing 737-es gép hajtóművének szele hátradobta, és beverte a fejét egy betontömbbe. Azonnal kórházba vitték, ám olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy belehalt – írja a BBC.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK