Három héten belül immár a második eset fordult elő Kínában, hogy egy légiutas-kísérő a betonra esett a repülőgépről. Ezúttal a Xiamen Airlines Boeing 737-800 típusú gépén történt a baleset, amely Fucsouból Csengcsouba érkezett, és Lancsouba indult volna tovább.

Egy botlásból súlyos sérülés

A gép a kapunál állt, és a hátsó ajtón egy catering járműről pakolták be a szállítmányt. Az egyik légiutas-kísérő átment a járműre, ám amikor visszaszállt volna a repülőre, megbotlott, és kiesett a jármű és a fedélzet közti résen. Egy ideig tartotta magát, ám utána leesett a betonra. A balesetet ipari kamera rögzítette (a filmen a 8. másodpercnél kezdődik).

A légiutas-kísérő elvesztette az eszméletét, és kórházba vitték. Az orvosi diagnózis szerint a csigolyája tört el – írja az Aviation Herald. A repülő 2 óra 15 percet maradt a földön, majd tovább indult Lancsouba.

Október végén egy hasonló eset történt Kínában. Akkor a China Eastern gépéről esett ki egy stewardess a betonra Sencsen repülőterén, aki szintén összetörte magát (erről bővebben itt írtunk).