Varázslények a Vajdahunyadvárban

2019.10.16. 11:32

A Vajdahunyadvárban látható őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra és mesebeli küldetésre hívja a látogatóit. A gyerekek sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

A kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a mesék világát, találkozhatnak a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével. Kovács Adrienn szervező az M1 műsorában elmondta, hogy az új, őszi kiállítás több mint ezer négyzetméteren várja a látogatókat a Vajdahunyadvár földszinti két nagy termében, ahol 16 játékállomáson 16 különböző varázslényt ismerhetnek meg a gyerekek.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

A mesebeli játék főszereplői a látogatók, akiknek a történetbe csöppenve egy küldetést kell teljesíteniük. A kaland során 16 varázslényt kell kiszabadítaniuk 16 állomáson egy-egy feladvány megoldásával.

A gyerekek minden varázslényről kapnak egy kis háttérinformációt is, így játszva tanulhatnak a kaland során. Miközben elmélyülnek a mesék birodalmába, megtudják honnan érkeztek ezek a lények, milyen ősi történetekben bukkantak fel először. A készségfejlesztő feladványok között vannak logikai, memóriát fejlesztő és az érzékszervekre ható játékok is. A küldetés végén pedig minden résztvevő kap egy kis jutalmat.

További információt itt talál.

KAPCSOLÓDÓ CIKK