Egyre több kínai tartományban nyitnak ki újra a turistahelyek

Csengtu óriáspanda
óriáspanda az újranyitott csengtui rezervátumban
Vágólapra másolva!
Már csaknem húsz kínai tartományban nyíltak meg újra az idegenforgalmi látványosságok. A híres csengtui pandarezervátum is várja a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Kedden egyebek mellett Sanghajban, Csiangszuban és Kujcsouban indult meg újra az idegenforgalom. Az utazási irodák ismét megkezdték a környékbeli kirándulások szervezését - közölte a Peking Daily című napilap.

Mióta a koronavírus-járvány lecsillapodott Kínában, a különböző ágazatok, köztük a turisztikai szektor is igyekszik ismét talpra állni.

A lap a legnagyobb kínai online utazásszervező hivatal, a Trip.com Group adatait idézve azt írta, hogy több mint kétezer idegenforgalmi látványosságra lehet ismét online jegyet váltani, és

a jegyrendelések egy hét alatt száz százalékkal nőttek.

Az ázsiai országban az elmúlt hétvégén 91 százalékkal nőtt a turisták száma az előző hétvégi adatokhoz képest. Az elővigyázatossági intézkedések azonban még mindig szigorúan érvényben vannak: a látogatók személyes adatait feljegyzik, mérik a testhőmérsékletüket, korlátozzák a látogatók számát, és rendszeresen fertőtlenítenek a fertőzésveszély elkerülésére.

Óriáspanda az újranyitott csengtui rezervátumban Forrás: Imaginechina via AFP/Li Yong/Li Yong

Csengtuban szerdán nyílt meg a pandarezervátum a turisták előtt. A parkban csak a színházi előadások szünetelnek továbbra is, a látogatók számát pedig egyelőre napi ötezer főre korlátozták. A bejáratnál mindenkinek fel kell mutatnia az egészségügyi igazolását, és

a normálisnál magasabb testhőmérsékletű embereket nem engedik be.

A rezervátumot január 24-én zárták be a koronavírus-járvány miatt. A betegség visszaszorulásának köszönhetően azonban szerdán már a 2. biztonsági szintről a 3.-ra csökkentették a járvány miatti készültséget. Kínában négy fokozatú készültségi szintet határoztak meg, ebből az 1. a legmagasabb fokú veszélyhelyzetet jelenti.