Sírjunk vagy nevessünk ezeken az ostoba turistákon?

bölény
Vágólapra másolva!
A világban rengeteg turista megfordult a koronavírus-járvány előtt, közöttük pedig szép számmal akadnak olyanok is, akik sajátos módon értelmezik a világjárást. A legfurcsább esetekből válogattunk.
Vágólapra másolva!

Rakétaindítót adott fel a csomagjában

Egy amerikai katona Kuvaitból tartott hazafelé baltimore-i átszállással. A biztonsági szolgálat azonban megállította őt, mert egy rakétaindítót találtak a feladott bőröndjében.

Azzal védekezett, hogy a fegyver hatástalanítva volt, és szuvenírként akarta hazavinni.

A szabályzat azonban akkor is tiltja a fegyverek bevitelét az Egyesült Államokba, ha azok nem használhatók vagy másolatok. A rakétaindítót ezért elkobozták a hatóságok.

Azt hitte, bikaviadalon van

Az alábbi videó a Yellowstone Nemzeti Parkban készült, ezúttal egy bölény volt az elszenvedője egy turista ostobaságának. A férfi egy szabadon mászkáló bölényt közelített meg annak ellenére, hogy a park szabályzata tiltja ezt.

A látogató kifejezetten provokálta is az úttesten sétáló állatot,

amely nekiszaladt a felelőtlen turistának, de szerencsére nem lett nagyobb baj belőle.

Levegőzött a repülőgép szárnyán

Nemrég egészen szürreális jelenetet rögzítettek a kijevi repülőtéren: egy nő az épp beérkezett repülőgép szárnyán levegőzött. A Ukraine International Airlines légitársaság járata Törökországból érkezett vissza Kijevbe, az egyik utas azonban minél hamarabb szeretett volna friss levegőhöz jutni, ezért kinyitotta az egyik vészkijáratot, és kisétált rajta.

Amikor a repülőtéri hatóságok megkérdezték tettének okát, az utas csak annyit felelt, hogy melege volt.

Az eset további furcsasága, hogy a gyerekei ekkor már leszálltak a gépről. A légitársaság mindenesetre eltiltotta a nőt attól, hogy valaha velük repüljön ismét.

Pénzérmék a hajtóműben

Kínában több olyan eset is előfordult, hogy a repülőre felszálló utas pénzérmét dob a hajtóműbe, mert állítólag az szerencsét hoz. Ilyenkor persze a hajtómű alapos átvizsgálása miatt késik a repülő, hiszen a pénzérme komoly kárt okozhat benne. Az alábbi esetben egy férfi Vuhanból Ürümcsibe utazott volna a Hainan Airlnes járatán a feleségével és négy hónapos kislányukkal. Az utast egy biztonsági őr buktatta le, aki értesítette a rendőröket.

Az utas amúgy nem talált célt,

a földi kiszolgáló személyzet három érmét talált a hajtómű előtt a betonon. A repülő 40 perces késéssel indult, a férfit pedig 10 napra elzárták a repülés biztonságának veszélyeztetéséért.

Forrás: Weibo

Belepisilt a gejzírbe

Az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban több olyan eset is előfordult, hogy a látogatók túl közel merészkednek a gejzírekhez, amivel a testi épségüket veszélyeztetik. Az alábbi videón rögzített eset azonban a többin is túltesz:

egy turista belepisilt az Old Faithful nevű gejzírbe.

Hiába kiabáltak neki, hogy menjen el az életveszélyes helyről, a férfi ezután lefeküdt a gejzír szélénél. A turistát letartóztatták a park szabályainak megsértése miatt, mivel letért a kijelölt útvonalról. Később óvadék ellenében szabadon engedték.

Amilyen kicsi, olyan veszélyes

Az alábbi videót egy Ausztráliába látogató turista készítette, valószínűleg nem sejtve, hogy az életével játszik.

A tenyerében ugyanis egy kékgyűrűs polip látható, amely a világ egyik legveszélyesebb állata:

mérge 26 embert képes megölni percek alatt. Szerencsére a kis állat visszakerült a vízbe, mielőtt bajt okozhatott volna.

Beszakadt a kötélhíd

Az alábbi felvétel a Kína déli részén lévő Kuangtung tartományban készült, ahol Jangcsiang település egyik nevezetességénél hat turista elkezdett ugrálni egy kötélhídon.

A híd el is szakadt,

a turisták pedig csak a biztonsági kötélnek köszönhetik, hogy nem történt nagyobb baleset.

Elzavart egy elefántot

Az alábbi felvételen egy szemmel láthatóan részeg férfi megpróbál elzavarni egy vadon élő elefántot a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban.

Merészsége majdnem tragédiával végződik, amikor elesik,

de felkelve ismét nekimegy a hatalmas állatnak, amely megfutamodik. Társai végig biztatják, amikor elesik, röhögnek rajta, a végén pedig ujjongva ünneplik őt.