Eltelhet a strandszezon fülgyulladás nélkül: itt a megoldás

Vágólapra másolva!
Kevés olyan gyerek van, aki nem kapott már legalább egyszer fülgyulladást a strandszezonban. Ezt a fajta betegséget úszófülnek is nevezik, és a fülbe kerülő víz okozza. Van azonban megoldás arra, hogy csökkentsük a kialakulásának kockázatát.
Vágólapra másolva!
Forrás: pexel

Míg a téli megfázásos időszakban a középfülgyulladás a jellemző, addig nyáron gyakoribb a hallójárat-gyulladás. Strandolás vagy úszás során a külső hallójáratba kerülő víz fájdalmas gyulladást okoz. Mivel nem tud onnan kifolyni, a hallójárat bőre felázik, a kórokozók pedig könnyen a mélyebb rétegekbe jutnak. Jellemző tünet, ha a strandolás másnapján éles fájdalmat, esetleg halláscsökkenést érzékelnek a gyerekek.

Mikor forduljunk orvoshoz?

Vannak arra különböző praktikák, hogyan lehet megszabadulni a fülben pangó vízben. Jól ismeri biztosan mindenki az oldalra fordított fejjel való ugrálást, vagy a hajszárítózást. Utóbbi esetében nagyon fontos, hogy nem szabad forró levegőt fújni fülbe, és a hajszárítót közel tartani a fejhez. Fültisztító pálcát senkinek eszébe se jusson használni, az csak felsérti a hallójárat érzékeny felületét. Orvoshoz akkor kell fordulni, amikor a fájdalom több napig is fennáll. A fül-orr-gégész ilyenkor gyógyszerrel átitatott gézcsíkot helyez a fülbe, hogy helyileg szüntesse meg a gyulladást.

Hajlamosíthat a fülgyulladásra, ha valakinél kevés fülzsír termelődik, hiszen ennek kellene megfelelő védelmest biztosítania a kórokozók ellen. Az sem jó, ha túl sok a fülzsír, mert ez dugó kialakulásához vezet, ami pedig akadályozhatja a fülbe kerülő víz távozását.

Hogyan előzhetjük meg a nyári fülgyulladást?

Jó hír azonban, hogy a fent említett kellemetlenségek megelőzhetőek. Egyre bővül azon patikák, bioboltok és vizisport szaküzletek listája, ahol a SwimSeal fülcsepp kapható. A SwimSeal egy olyan különleges készítmény, mely összetételének köszönhetően egy vékony bevonatot képez a külső fülben, ez pedig képes megvédeni az érzékeny bőrfelületet a fertőzött víz káros hatásaival szemben. 97,5 %-ban polisziloxánt tartalmaz, ami leginkább a szilikonhoz hasonlítható. és van benne teafaolaj is, mely számos gyógyhatása mellett a fül védelmére is kiválóan alkalmazható. A fülcsepp nem akadályozza a hallást, inkább úgy funkcionál, mint a természetes fülzsír.

Amennyiben szeretnéd, ezen a linken megrendelheted a SwimSeal fülcseppet!

Vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítő termékeket a következő linkről rendelhetsz