Pesti pókerteremben razziázott az APEH

Vágólapra másolva!
Egy budapesti pókerklubban ellenőrizte az APEH pénteken, hogy folyik-e illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység. Szankciókról nem ír az adóhatóság, a klubnál nem nyilatkoznak, a termet bérbe adó pláza szerint a klub tovább üzemel.
Vágólapra másolva!

November 19-én, pénteken este az APEH engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést végzett a budapesti Lurdy Házban lévő pókerklubban - írja szombati közleményében az adóhivatal. Ebben a bevásárlóközpontban működik 2008 ősze óta a Miami Poker Club.

Az APEH szerint a klubban csaknem 30 versenyrendszerű és készpénzes játékra alkalmas pókerasztalon folyt a játék. A rendőrségi biztosítás mellett lezajlott akcióban az ellenőrök meghallgatták a teremben tartózkodó személyeket, és lefoglalták a kártyateremben található különböző bizonylatokat és tárgyi eszközöket. Az APEH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának információtechnológiai szakemberei a helyszínen talált számítógépeket vizsgálták meg, a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai pedig jövedéki ellenőrzést tartottak.

Az ellenőrzés kiemelt célja volt az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása, és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása - áll a közleményben. Az azonban nem derül ki belőle, hogy illegálisnak minősítették-e a klubban folyó játékot, illetve alkalmaztak-e valamilyen szankciót. Szerettük volna erről megkérdezni az adóhatóságot, de a sajtóosztályon nem vették fel a telefont.

A Miami Poker Club honlapján megadott számon sikerült beszélnünk egy munkatárssal, de kérdésünkre azt felelte, semmit sem szeretne mondani erről az ügyről, és a klub részéről más sem nyilatkozik. A Lurdy Ház titkárságán ugyanakkor érdeklődésünkre azt mondták, a terem működik, szombaton is kinyitott. A klub honlapján továbbra is fent vannak a már meghirdetett versenyek.

Két héttel korábban a Bécsi úti Euro Centerben lévő Korda Póker Klubban tartott razziát a rendőrség, akkor 11 embert előállítottak, egy embert gyanúsítottként és közel százat tanúként hallgattak ki. Lefoglaltak három számítógépet, egy nagy teljesítményű szervert és több, mint 3 millió forint készpénzt. Tiltott szerencsejáték miatt indult nyomozás az ügyben. A klub honlapján azóta az olvasható, hogy a terem "a következő napokban technikai okok miatt nem üzemel".

A magyarországi pókertermek működését egy tavaszi, még az előző országgyűlés által hozott törvény olyan szigorú feltételekhez kötötte, hogy eddig csak hat vidéki pókerterem szerzett engedélyt pénzes versenyek szervezésére. A nemrég az [origo] által megkeresett fővárosi termek azt állították, sportegyesületi formában működnek, tagjaik pontversenyben vesznek részt, illetve nem valódi, hanem játékpénzben játszanak.