A Főtaxi átvette a drosztot Ferihegyen, a Zóna maradna

Vágólapra másolva!
Kedd hajnalban a repülőtér munkatársai eltüntették a Zóna Taxi feliratot a Ferihegyi repülőtér érkezési oldalán lévő bódéról, és délelőtt már a Főtaxis autók álltak a parkolóba. A Zóna továbbra sem ismeri el a reptér felmondását.
Vágólapra másolva!

December 7-től a Főtaxi veszi át a reptéri drosztot a Zóna Taxitól a Budapest Airport Zrt. megbízása alapján. Veres István, a Zóna Taxi tulajdonosa közölte, hogy nem szándékoznak erőszakkal rendezni a jogi vitát, ami a Budapest Airport és köztük zajlik, ugyanakkor nem ismerik el a reptér felmondását.

Nem sokkal éjfél után a repülőtér munkatársai elkerítették a Zónaa Taxi bódéját, majd felállították a Főtaxiét, és felszerelték az új parkolótáblákat is. Kedd délelőtt már Főtaxis gépkocsik álltak be a Ferihegyi repülőtér érkezési oldalára.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Budapest Airport taxitenderét követően a szolgáltatást korábban nyújtó Zóna Taxi sofőrjei csomagolnak a Ferihegy 2-es terminálon

Olcsóbb szolgáltatást ígér a Főtaxi

A ferihegyi taxiszolgáltatást 2006 óta a Zóna Taxi végezte. Szerződése hamarosan lejárt volna, a BA azonban ezt nem várta meg, és október elején felbontotta a megállapodást, feltehetően szerződésszegésre hivatkozva. A Zóna résztulajdonosa, Veres István vállalkozó azóta feljelentést tett az új kiírás általa vélelmezett szabálytalansága miatt.

A Budapest Airport taxiszolgáltatását december 7-től ellátó Főtaxi az elődjénél olcsóbb, 1700-5700 forint közötti tarifákat ígért. Emellett azt is vállalja, hogy az utasoknak a megrendeléstől számítva legfeljebb 5 percet kell várakozniuk az autókra.