Gyurcsány: Ha kell, lépünk

Vágólapra másolva!
Ha úgy látjuk, hogy a korábban vázolt egyensúlyi pályán érdemi eltérés mutatkozik, megtesszük a szükséges lépéseket - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt. A politikus szerint ugyanakkor a jegybank indokolatlanul pesszimista.
Vágólapra másolva!

A kormányfő-jelölt elmondta: a jövőben sem tesznek le arról, hogy a növekedés mögött egyensúlyban lévő gazdaság működjön. Arra a kérdésre, mit tesz a kormány, hogy az államháztartás hiánya meghaladta a tervezett összeg száz százalékát, Gyurcsány Ferenc közölte: ezzel kapcsolatban a mostanában napvilágot látott oktalanul pesszimista vélemények a valóságos helyzet nem kellő ismeretén alapulnak.

Gyurcsány Ferenc szerint idén a gazdaság 4 százalék körüli növekedést produkál majd, miközben nő a reáljövedelem, és a tőzsdeindex meghaladja a 12 000 pontot.

A miniszterelnök-jelölt kérdésekre válaszolva elmondta: az újságíróknak nincs sok esélyük arra, hogy szeptember vége előtt megismerjék kormánya névsorát, így addig az sem dől el, megőrzi-e posztját Draskovics Tibor pénzügyminiszter.