Vágólapra másolva!
A fogolynők szabadságért a lázadó Leo harcra kelt Frenki ügynökkel. Az eredményt ökleik fürgesége döntötte el.
Vágólapra másolva!

Forrás: RTLKLUB

A Mátrixban nagyon fontosak a reflexek (például fürgén kell az ágyból kipattanni vagy az ajtófélfáról le, a konyhában serényen kell elugrani a leejtett lábasok elől, sorolhatnánk). Az ügynökök és a lázadók összemérhették ügyességüket objektíve is.

Egy lázadó kihív egy ügynököt, az kinyújtott kezéből hirtelen mozdulattal elengedi a öklébe szorított követ, ezt a lázadó szintén kinyújtott kezével el kellett kapja. Ha tízből négyszer nem ér földet a kő, akkor a lázadók felszabadíthatnak egy embert a Mátrix fogságából. Ha az ügynök nyer, minden marad a régiben.

Először Leo nézett farkasszemet Frenki ügynökkel, pontosabban ökleik álltak ki egymás ellen. A nagy szurkolás ellenére Leo tudott koncentrálni, a hetedik próbálkozásra meglett a négy kapás, így felszabadította Ágicát. "Jé, de kék ez a szemceruza!" - örült meg visszaszerzett látásának a borsodi üzletasszony.

A második fordulóban a lázadó Katka kellett köveket ejtsen Indiánnak, lehet, hogy a rokker már nem oly fiatal karjai csápolásra termettek, vagy tényleg jóindulatú akart lenni, de könnyen elvesztette a küzdelmet, így felszabadulhatott egy fogoly, ez Anett lett.

Ezt persze szabálytalannak minősítették a Tervezők, így tíz perc után vissza kellett kerüljön a lányok szemére a sötétség. Ágica keményen kiállt a jogaiért: "Nem érdekel, én akkor is hajat mosok!"