Pálinger aranyéremre és magánóvodára vágyik

Vágólapra másolva!
Olimpiai chatsorozatunk következő vendége Pálinger Katalin, a Dunaferr világklasszis válogatott kézikapusa volt, aki elmondta, mindent elkövetnek, hogy Athénban is olimpiai döntőt játszhasson a csapat. Pálinger szerint Mocsai Lajosnak a kisujjában van a szakma, szerinte Siti Eszternek és Farkas Ágnesnek igenis helye van a válogatottban, s reméli, a bajnoki címet idén és jövőre is megnyeri a dunaújvárosiakkal. Ha már az esküvőt el kell halasztani egy esztendővel az olimpia miatt.
Vágólapra másolva!

- A barátom négyéves kisfia is tudja a választ arra a kérdésre, hogy ki a legjobb kapus! Természetesen Pálinger Katit mond... (andrew76)
- Nagyon örülök neki, ha tényleg így van! Várlak benneteket egy mérkőzésünkre, és szívesen beszélek a barátod kisfiával!

- Hány évesen kezdtél el kézilabdázni? Más sportot is kipróbáltál? (Casillas4ever)
- 10 évesen kezdtem el kézilabdázni, atletizáltam emellett, és úsztam.

- A kapusokat általában flúgosnak, magánakvalónak tartják, mondván, ki az az őrült, aki odaáll a kemény lövések útjába. Egyáltalán, hogyan lettél kapus? (gigigaga)
- Az első edzésen megkérdezte az edző, ki szeretne kapus lenni, mindenki feltette a kezét, ő pedig rám bökött. Hát így kezdődött a kapus pályafutásom. Néha én is gondolkodom azon, hogy normális vagyok-e, hogy ott állok a repkedő bőrgolyók előtt.

Fotó: Fábián Évi

Kattintson a képgalériához!

- Neked van példaképed? (coll)
- Amikor felkerültem az NB I-be, Győrben Hoffmann Bea volt a kapus. Neki nagyon sokat köszönhetek, sokat számított, hogy olyan fiatalon vele dolgozhattam, akkor ő nagyon nagy példaképem volt.

- Van valami babonád? (coll)
- A csapatnak vannak ilyen megszokott dolgai, személyes babonám csak annyi, hogy a vőlegényem mindig üzen meccs előtt, és azt az öltözőben kell elolvasnom.

- Hogy készülsz meccs előtt? (gringo12)
- Mindig pihenek, másfél órát alszom. Reggel átmozgató edzésünk van, meccs előtt pedig közösen kávézunk a lányokkal.

- Becenevedről tudhatnánk többet? Egyáltalán mire utal? Dzsinn mint szellem, vagy Ginnie mint egy (bece)név? (gigigaga)
- Semmi misztikus jelentése nincs. Egy régi csapattársam Págingernek kezdett el hívni, ebből lett a Ginger, ennek a rövidítése a Gini.

- Mi a legnagyobb álmod? (Petinho)
- A sportban mindenképpen most az olimpiai aranyérem, ill. a nemzetközi kupa elnyerése. Magánéletben pedig nagyon szeretnék már kisbabát.