Gundel Takács: Szeretem a váratlan helyzeteket

Vágólapra másolva!
A január óta igen jó nézettséggel futó Áll az alku műsorvezetője elárulta, hogy próbálták zárt körben ezt a játékot, sokkal kisebb összegekkel, de nem működött, mert nem volt benne feszültség és tét. A mostani verzióval sokkal elégedettebb, és örül annak, hogy akadnak életvidám, laza, beszélgetni hajlandó, "olaszos temperamentumú" magyarok, akik feldobják a műsort. A boldog, kiegyensúlyozott családi életről és a meccsközvetítésről is vallott a chaten.
Vágólapra másolva!

Nem mennek néha az agyadra az Áll az alku-s játékosok? [Lost Bence]

- Nem panaszkodhatom, nagyon fegyelmezettek, és igyekeznek részt venni a műsor elkészítésében is. Egyébként meg ha történik valami váratlan, az csak újabb lehetőség arra, hogy újabb fordulatot vegyen a műsor. Én kifejezetten szeretem a váratlan helyzeteket.

Mi késztetett rá, hogy tévés legyél? [Barca]

- Az élet. Én színházzal szerettem volna foglalkozni, de amit nagyon akartam, nem sikerült. Ami pedig eszembe se jutott, azt elém hozta az élet. Volt egy riporterpályázat 1988-ban, gondoltam, megpróbálom, és mostanáig még nem zavartak el. Talán most már megmaradok.

Ki a kedvenced a játékosok közül? [s.v.2006]

- Nincs kifejezett kedvencem, de természetesen vannak olyanok, akik jó partnerek a játékban, és ebben a családias hangulatban. Ilyen volt Pisti, Ica, a még játszók közül Tibibá, Bogika, Imre, a teljesség igénye nélkül. Szerencsére azért olyan emberek vesznek részt ebben a játékban, akikkel jó egy társaságban lenni. Ez is az egyik titka a műsor sikerének.

Valós ember az "igazgató úr"? [Timy@1989]

- Persze, szükség van egy emberre, aki meg tudja határozni az ajánlatot, én ott a stúdióban fejből ezt nem tudnám kiszámolni. Egyébként hálás vagyok az igazgató úrnak, mert ő az ellenfél a játékban, én nyugodtan szurkolhatok, és segíthetek a játékosnak. Az igazgató úr imázst azért találtuk ki, mert ha már valóban van valaki, aki a döntéseivel befolyásolja a játékot, akkor adjunk neki személyiséget. Columbo feleségéhez szoktam hasonlítani.

Szerinted ki nyeri idén a BL-t? [Zsollerzsé19]

- A Barcelona vagy a Milan, kár, hogy már az elődöntőben találkozhatnak.

Azt meg tudod mondani, hogy aki nyer, az megkapja a teljes összeget, vagy abból levonják a felét a "telcsis" játékosnak? [sparco.78]

- A fele a telefonos játékost illeti. A korábbi műsorban kettesével jöttek a játékosok, és ők osztoztak. Persze tény, hogy ha például egy házaspár jött, akkor a pénz a családban maradt. Most a fele a telefonos játékosé, amit természetesen tudnak a játékosok is. Tapasztalataink szerint nem romlott a játékosok játékkedve, viszont sokkal nagyobb az érdeklődés a nézők részéről. Nem egyszerűen csak szurkolnak a játékosnak, de közben a saját zsebükre is gondolhatnak.

Te vagy az egyik kedvenc televíziós műsorvezetőm! Mit szoktál csinálni szabadidődben, hogy kapcsolódsz ki? [vera.85]

- Köszönöm szépen, te vagy az egyik kedvenc nézőm! Sajnos kevés a szabadidőm, ma délelőtt kertészkedtem, szeretek olvasni, sok időt töltök együtt a gyerekeimmel, és pénzérméket gyűjtök.

Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

A játékosokat mi alapján válogatják be a játékba? [szexis srácok]

- Mivel ez egy szórakoztató műsor, fontos, hogy olyan emberek szerepeljenek benne, akik érdekesek, nyitottak. Ezek a kizárólagos szempontok számunkra. Sokszor sopánkodtunk már, hogy milyen jó az olasz kollégáknak, mert az olasz emberek állandóan mosolyognak, dumálnak, rendkívül közlékenyek és nyitottak. Azt gondoltuk eddig, hogy a magyar emberek hasonló helyzetben inkább leblokkolnak. Ez a műsor szerencsére azt bizonyítja, hogy ez nincs egészen így. Számunkra tehát a válogatásnál az az egyetlen szempont, hogy "olaszos" temperamentumú játékosokat találjunk, és úgy tűnik, hogy ez nem is olyan nehéz.

Az a hír járja, hogy ezt a játékot úgy csinálták meg hogy senki ne tudja meg nyerni az 50 milliót! Ez igaz? [...Dia.....]

- Ezt őszintén nem értem, hogy tudnánk úgy megcsinálni, hogy senki ne tudja megnyerni az 50 milliót? Nemegyszer volt már rá példa, és lesz is, hogy a bank olyankor kínál cserelehetőséget, amikor még játékban van az 50 milliós táska. Tehát, ha olyan játékost sorsol ki a gép, akinek kis összeg lapul a táskájában, még annak is van esélye az 50 milliós nyereményre. Természetesen azért nehéz megnyerni az 50 milliót, mert csak akkor van rá esély, ha a játékos egyetlenegyszer sem fogadja el a bank ajánlatát, és nála van az 50 milliós táska. A játéknak nem az a célja, hogy pénzt spóroljunk a csatornának, hanem az, hogy minél több embert szórakoztasson. A műsoronkénti átlagos nyeremény 3 millió forint körül van. Ugye azért ez nem kevés?

Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

Valahogy úgy tűnik, mintha a műsor változásával együtt te is nyitottabbá váltál volna. Ez is koncepció, vagy valóban jobban élvezed ezt a műsormenetet? [hawannababa]

- Ez nem koncepció, egyszerűen csak az új műsorforma számomra is több lehetőséget kínál. Nekem is nagyon jó, hogy olyan játékosokkal játszom, akiket már ismerek, és nem olyanokkal, akik aznap jöttek először, és gyakorlatilag nem tudok róluk semmit. Mindazonáltal mindenki tapasztalta már, hogy amikor otthon játszik a családja körében, akkor sokszor már nem is magától a játéktól van jó hangulat, hanem kialakul - mondjuk - a beszélgetésnek egy olyan fonala, vagy történik valami olyasmi, ami a játéktól függetlenül jó hangulatot teremt. De ehhez általában az kell, hogy a társaság tagjai jól ismerjék egymást. Ezt a helyzetet sikerült megteremteni ebben a műsorban is. És ez igaz a nézőkre is, hiszen ők is jól ismerik a játékban részt vevőket. Akár szeretik, akár nem szeretik őket, van hozzájuk valamilyen viszonyuk, és azt gondolom, hogy ez ismét csak fontos eleme a játék sikerének.

Ennyi pénzt hogy lehet összeszedni erre a játékra? [aricsajszi19@@]

- Ez egy kereskedelmi csatorna, amelyik kiszámítja, hogy mekkora befektetéssel mekkora haszonra tehet szert. Pontosan úgy, mint mondjuk a hentes, aki kiszámolja, hogy mennyiért kell adnia a húst, hogy megéljen a boltjából. A televíziózásban a műsor a hús, és a reklámbevételekből kell finanszírozni a költségeket és a nyereményt. Ha ez a műsor nem lenne nyereséges a csatorna számára, gondolom, már megszüntették volna.

Miért nem lehet kihangosítani, amit az igazgató beszél? [moncsi132]

- Talán így izgalmasabb. Nem is tudom. Így azt a jelenséget állítjuk elő, óhatatlanul is, mint amikor egy filmben nem annak az arcát mutatják, aki beszél, hanem azét, aki hallgatja. Fontosabb a reakció. Azért a játékosok időnként kézbe veszik a telefont, és személyesen próbálnak alkudozni az igazgató úrral.