[origo]: Mit gondol arról, hogy Magyarországot a legpiásabb népnek tartják? (pialafold)
Gulyás Csaba: Szerintem ez nem jellemző, ha jártál már tőlünk keletre, a szomszédos országok sokkal nagyobb teljesítménnyel dicsekedhetnek. Gondolj csak bele, Oroszországban vizespohárból isszák a vodkát! És a megkezdett üveget sem illik elrakni másnapra.
[origo]: Melyik italt kevered a legszívesebben?
Gulyás Csaba: Elsősorban a karibi stílusú koktélok a kedvenceim, a Pina Colada, a különböző puncsok, gyümölcsös hűsítő italok.
[origo]: Melyik a kedvenc italod? (Sziszike12Bp)
Gulyás Csaba: Ez mindig a hangulatomtól függ, de kedvenceim közé tartozik a Mai Tai koktél, imádom a konyakokat és a különleges pálinkákat is. A Mai Tait én háromféle rummal, apricot brandyvel, orgeat sziruppal, limettával, limejuice-szal, cukorral készítem, és mentalevéllel díszítem.
[origo]: Van valami karácsonyi koktélspecialitásod? (Night)
Gulyás Csaba: Érdemes forró vagy lángoló italokkal kedveskedni szeretteinknek, barátainknak, ha érdekel, mondok egy-két receptet. Lángoló impozáns italt készíthetsz, ha egy kis szeszes pohárba egyenlő arányban ebben a sorrendben egy kiskanál segítségével egymásra rétegezed a következő italokat: fehér mentalikőr, Unicum, Captain Morgan rum. Ez a koktél rezgéscsillapított kezeket igényel - mármint a készítése -, és a végén ne felejtsd meggyújtani a rumot.
És egy másik forró ital: a lobogó, forró vizet jamaikai rummal elegyítesz, megcukrozod, és egy kiskanálnyi vajat teszel hozzá. A végén díszítsd fahéjrúddal.
A pontos receptek: Lángoló koktél receptje (Burning Spike): Rövides pohár, 1,5 cent fehér mentalikőr, 1,5 cent Unicum, 1,5 cent Captain Morgan 73%-os rum, egy kiskanál segítségével óvatosan egymásra töltve, végén a rumot meggyújtva. A forró ital receptje (Hot Buttered Rum): Trópusi gyümölcspuncs gyermekeknek: |