Kokó: Le kellett volna léptetni Chacónt

Vágólapra másolva!
Kovács István, a világ egyetlen olyan bokszolója, aki amatőrként és profiként is minden címet begyűjtött, ellátogatott az [origo] Társalgójába, s az október 25-ei Nagy-Chacón bokszmeccsről elmondta: Csonttörő mélyet ütött, de nem szándékosan, Chacón pedig fel tudott volna kelni egy-két percnyi fetrengés után. Úgy gondolja, hogy Tigrisnek vissza kellene vonulnia, Erdeit nagyra hivatott ökölvívónak tartja, és nagyon csodálkozik Barrera vereségén. A tv-műsorvezetőként is népszerű Kokó bevallotta: 2001-ben azért vonult vissza, mert nem akart pályafutása végén olyan szánalmas és megalázó vereségeket szenvedni, mint Ali vagy Tyson.
Vágólapra másolva!

- Szevasz, Kokó! Hogyan lettél bokszoló? (kopf88)
- Teljesen véletlenül. Egy barátom szeretett volna lemenni bokszolni, megkért, hogy kísérjem el, és ez lett belőle.

- Mi a véleményed a Nagy János-féle meccsről? (reepakereem|isi)
-
A véleményemet ezer fórumon kénytelen voltam elmondani, de ha érdekel, elmondom neked is. Egy nagyszerű küzdelmet, nagyon szép ökölvívást felvonultató mérkőzés volt, amelyet a mérkőzésvezető teljesen tönkretett. Sajnálom, hogy így alakult, és remélem, Janinak lesz még módja bebizonyítani, hogy jobb ökölvívó, mint Chacón.

- Nem lett volna okosabb nem elfogadni a felkérést a Chacón-Nagy János derbire a WBO-tól? Így elég sok támadási felületet hagytál magadon. (sznot)
- Én túlzottan szentimentális ember vagyok, és nem is gondolkodom a dolgok esetleges negatív oldalán. Bíztam, és továbbra is bízok az emberi értelemben és jóságban, innentől kezdve pedig nem kérdés, hogyha ezt a feladatot felkínálják nekem, és ebben a feladatban én semmiféle döntési jogkörrel nem rendelkezem, miért ne felügyelhetném két nagyszerű ökölvívó csatáját.

- Szerinted Chacón szimulált? Félretéve azt, hogy te is magyar vagy, meg Csonttőrő is. (Giorgio_Armani)
- Én az értékelésemben megpróbálom mindig félretenni azt, hogy magyar vagyok, vagy azt, hogy Chacón engem legyőzött, mert szerintem a sportdiplomata nem attól jó sportdiplomata, hogy jó hazafi, hanem attól, hogy az igazságot képviseli. Ebben az esetben az igazság az, hogy Nagy Jani mélyet ütött, de nem szándékosan, és Chacón fel tudott volna kelni egy-két percnyi fetrengés után. Amit utána művelt, az sportszerűtlen színészkedés volt, és le kellett volna léptetni.

- "Miért ne felügyelhetném két nagyszerű ökölvívó csatáját" - szerintem azért, mert itt nem lehetett nem hátsó szándékot sejtetni, ha esetlegesen a te kezedbe kerül a döntés joga, márpedig elég nagy befolyással rendelkeztél, nem? (sznot)
-
Még egyszer mondom, nem volt döntési jogköröm. A szabály nem ad erre jogot és lehetőséget, innentől kezdve tiszta lelkiismerettel vállalhattam el, és még ha ennél nagyobb botrány tört volna ki, akkor sem tudtam volna a saját akaratomat érvényesíttetni, hiszen a WBO 1. paragrafusa kőkeményen kimondja, eredményt kizárólag a bíró hirdethet.

- Elég sok pénzért kiállnál-e Nagy Jani ellen? Mekkora lenne ez az összeg? (Krahacs)
-
Janival háromszor találkoztunk már a szorítóban, és mindháromszor sikerült legyőznöm. Kapcsolatunk majdhogynem baráti, és ráadásul én két éve befejeztem az ökölvívó-pályafutásomat, amelyet szinte soha nem a pénz motivált, így ennek a mérkőzésnek sem a pénz lenne az ellenérve, hanem az, hogy én már nem vagyok ökölvívó.

- Hallottam olyan véleményeket, hogy a Csonttörő-Chacón meccsen a szervezetetek (Universum) erős befolyása miatt eleve el volt döntve az eredmény, s Chacón ezért nem állt fel. Mit gondolsz erről? (tuareg)
- Mi köze az Universumnak ahhoz, hogy Chacón feláll vagy sem? Ezt én nem értem. De higgyétek el, itt semmiféle befolyásról, semmiféle előre tudott vagy kiszámított dologról nem volt szó, sajnos az élet sokszor színesebbre rajzolja a valóságot, mint ahogy azt normálisan el lehetne képzelni. Egyébként hihetetlen az emberi képzelőerő.

- A meccseken milyen beosztást töltesz be, hogy mindig látható vagy a tv-ben, amint a bírói asztal körül, vagy pálya mellett tevékenykedsz? (Kenw)
- Én vagyok a WBO kelet-európai megfigyelője, ami annyit jelent, hogy nekem kell a rendezvény felett őrködnöm, ügyelve a WBO szabályrendszerének betartatására, és a végén a rendezvényről, az ökölvívókról és a bírókról kell jelentést küldenem a szervezetnek.