Lázár Jánosban nem maradt semmilyen tüske

2015.11.11. 20:21

Életemben csak egyszer találkoztam Soros Györggyel, de nagyra becsülöm azért, amit a közép-európai hátrányos helyzetű gyermekekért tett az elmúlt 20 évben – mondta az Origónak adott exkluzív videointerjújában Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője Tarlós Istvánról és a közelgő Fidesz-kongresszusról is beszélt. 

Semmi gondunk a börtönnel, legalább több munkahely lesz a városban – mondta az új kemecsei városháza átadóünnepségére érkező helybeliek egyike. Örömmel méregették az új épületet, miközben a minisztereket és a város vezetőit várták. Lázár János és Seszták Miklós gyalog érkezett, autóik vagy 200 méterre álltak a megnyitó helyszínétől. Volt itt minden: szavalás, éneklés, polgármesteri köszöntőbeszéd és egyházi áldás.

Lázár János beszédében külön sztorit kerekített az építendő börtön köré, felidézve, hogyan pillantotta meg a kemecseiek pályázatát a sok-sok papír között. Azt még megérti, hogy a helyiek számára fontos a városháza, az uszoda, de hogy börtönt szeretnének, azt már furcsának találta. De a tréfát félretéve, a város szerinte jó példa lehet arra, hogyan tud az állam új munkahelyeket teremteni a beruházással.

Mi azonban inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy mit szól Lázár János a napok óta tartó Soros-Orbán adok-kapokhoz. Válaszol-e a kormány az amerikai üzletembernek? A miniszter ezt magától értetődőnek nevezte.   

Lázár tehát elismeri Soros romaprogramjait, a menekültkérdésben viszont nem ért vele egyet. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy épít-e a kormány a magyar-román határon kerítést, megállítandó az onnan érkező menekülteket. 

Ha az ember Lázár Jánossal beszél, nem tudja megállni, hogy ne kérdezze Tarlós Istvánról és a főváros és a kormány pengeváltásairól. Lázár Jánosnak erre a kérdésre is magától értetődő válasza van.

Végül pedig a hétvégi Fidesz-kongresszus is szóba került. Megkérdeztük, sajnálja-e, hogy nem lesz rajta a szavazólapon, amire egyébként két évvel ezelőtt sem nyomtatták föl a nevét.  

  A videót teljes terjedelmében itt nézheti meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK