Verseny-Polo a Volkswagentől

Vágólapra másolva!
Cup Edition néven a Volkswagen újabb verzióban dobja piacra a Polo GTI-t, az újdonság három- és ötajtós változatban is rendelhető.
Vágólapra másolva!

Nekünk Suzuki Swift, a németeknek (többek között) Volkswagen Polo kupájuk van, tán erre is gondolva a wolfsburgi gyár most elő is állt egy különösen izmos Polo GTI változattal. A Cup Edition névre keresztelt kivitel orrába a jól ismert, 1,8 literes, 180 lóerős turbós öthengeres került, így az autó minden 6,6 kilójára jut egy paripa.

A verseny-Polo csúcsnyomatéka 235 Nm, ezt egészen korán, 2000-es percenkénti fordulatszámnál adja le. A százas sprint 7,5 másodpercig tart, a végsebesség 225 km/óra.

A Cup Edition elöl-hátul sportkötényekkel büszkélkedhet, de oldalt akadnak vastagabb küszöbök, sőt, hátul egy diszkrét spoiler is. A felnik 17"-osak, rajtuk 205/40-es gumik feszülnek a minél jobb tapadás biztosítása végett. A német mérnökök a féktárcsák méretét picivel megnövelték, a nyergeket pedig pirosra festették. A három- és ötajtós változatban is elérhető modell alapára 22 425 euró, vagyis körülbelül 6,3 millió forint.