Vágólapra másolva!
Franck Montagny egyre magabiztosabb lehet, hiszen a Super Aguri vezetősége meg van elégedve teljesítményével, és azt sem tartja kizártnak, hogy az idény további részében is őt alkalmazza.
Vágólapra másolva!

A francia versenyző a két héttel ezelőtt megrendezett Európa Nagydíj előtti napokban értesült arról, hogy neki kell majd rajthoz állnia Yuji Ide helyett a Nürburgringen. A mezőny tizenegyedik csapata ugyanis a FIA nyomására menesztette Idét, akinek azóta a szövetség már be is vonta vezetői engedélyét, mondván túlságosan tapasztalatlan ahhoz, hogy részt vegyen a bajnokságban.

Mivel korábban teljes japán felállásra törekedett a csapat, Montagny nem látott komoly esélyt arra, hogy az év végig a Super Aguri versenyzője maradjon. Mindezek ellenére Aguri Suzuki kijelentette, a francia versenyző akár az év végéig a csapatban maradhat. A japán üzletember továbbá cáfolta azon híreszteléseket, hogy minden áron teljes japán felállásra hajtana.

"Soha nem mondtam azt, hogy teljes japán felállást akarok" - kezdte Suzuki úr. "Ugyan a csapat Japánban született, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljes japán felállással kell versenyeznünk. Ha találok egy tehetséges hazai pilótát, akkor nyilvánvalóan lehetőséget adok neki a bizonyításra, azonban ha ez nem így lesz, akkor máris más a történet."

Suzuki azt is elmondta, megvárja még a hónap végén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjat, és csak azután fog dönteni Montagny jövőjéről.

"Csak a Nürburgring előtt döntöttünk úgy, hogy Montagny veszi át Ide helyét a csapatban, azonban most több időre van szükségünk ahhoz, hogy döntsünk jövőjéről. Mindenesetre Monacóban versenyezni fog, és aztán két-három hetünk lesz arra, hogy döntsünk sorsáról. Addig még tárgyalni fogunk vele és más versenyzőkkel is, de azt kell mondjam, meg vagyok elégedve vele. Remek versenyző."

Mikor arról kérdezték, milyenek Montagny kilátásai, Suzuki a következőket mondta: "Attól függ, hogy fog szerepelni, de nem kizárt, hogy az év végéig is maradhat. A Nürburgringen jól teljesített, hasznos információkkal látta el a csapatot. A Renault-nál eltöltött évei miatt igen nagy tapasztalattal rendelkezik, ami jól jön nekünk. Az Európa Nagydíj előtt nem is vezetette az autót, mégis megvolt a sebessége a hétvégén."

Suzuki továbbá azt is elmondta, komolyan gondolkodnak a harmadik autó bevetésén. "Igen, lehetséges. Talán Monacóban, vagy Silverstone-ban már három autóval hajthatunk ki a pályára a pénteki szabadedzések alatt. Már tárgyalunk versenyzőkkel ez ügyben."

A csapat vadonatúj, SA06-os kódszámot viselő modellje vélhetően a Francia Nagydíjon debütál.